Chirieac: Iohannis a „întărit” probabil relaţiile României cu Capul Verde, după ce schimburile economice bilaterale anul trecut s-au ridicat la suma de…62 de dolari; probabil a trimis cineva un pachet

Analistul politic Bogdan Chirieac e de părere că vizitele președintelui Klaus Iohannis, în străinătate, puteau fi organizate pentru a însemna ceva mai mult decât niște simple vacanțe, scrie dcnews.ro.

„În ultima vreme nu mai este interesat de România. Este interesat de vizite externe, pe care le face singur, care ar fi bune, dacă alături de președinte s-ar afla și membri ai Guvernului, șefi de agenții, oameni de afaceri. Ar fi fost poate util să deschidă ușa parteneriatului economic în Japonia, Coreea, America Latină, Africa, mai ales că în Kenya și Tanzania sunt mari rezerve de gaz. Aș fi luat și șefi de agenții de turism, în locul domniei sale. Klaus Iohannis face, pe persoană fizică, cu avion privat, aceste vacanțe plătite din bani publici. Mi se pare, dacă vreți, în perfectă rezonanță cu domnia sa și escapada de 4 zile în Dubai, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Schimburile economice dintre România și Republica Capului Verde, anul trecut, s-au ridicat la 62 de dolari. Probabil că a trimis cineva un pachet. Cu atâta rămâi din această zonă și cu amintiri frumoase pentru excelența sa, președintele României. Știam despre tendința sa încă după primul mandat. Dacă luai Romgazul, Transgazul, companii private de energie și le duceai acolo, poate că reușeai să îți faci loc. Nu am inventat noi practica asta, știți bine că toți președinții Franței și cancelarii Germaniei, atunci când merg într-o vizită de aceasta, în China, în Rusia, în Africa, au oameni de afaceri în câte 3-4 avioane, cu domniile lor”, a precizat Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare