În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa prezidențială de către CCR, arătând cine a avut puterea să impună judecătorilor o decizie ilegală și cine beneficiază dintre candidații rămași în cursă, scrie solidnews.ro.
Majoritatea presei a prezentat scenariul în care PSD-ul a forțat CCR-ul să ia această decizie (nemotivată), pentru ca Marcel Ciolacu să „joace” finala prezidențială cu George Simion. Jurnalistul Marius Ghilezan consideră că eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa prezidențială este rezultatul unei operațiuni migăloase și foarte bine pusă la punct. Interesant este că Statul Paralel a reușit să lovească trei ținte cu un singur foc, fiind afectați Marcel Ciolacu, Diana Șoșoacă și George Simion. „Încă de luni dimineață, de la prima oră, Marcel Ciolacu trebuia să convoace Parlamentul, să modifice atribuțiile CCR și să demită judecătorii puși de PSD acolo dacă într-adevăr voia să îndrepte lucrurile”, a subliniat Marius Ghilezan, arătând că acesta ar fi fost singurul gest politic care ar fi legitimat lupta pentru democrație a politrucilor de la guvernare. „Diana Șoșoacă este un instrument, o victimă colaterală”, a explicat jurnalistul. AUR-ului nu i se va transfera nimic din scorul electoral al Dianei Șoșoacă și al partidului ei. Astfel, voturile se vor diviza sau oamenii vor rămâne acasă. Ciolacu a ratat șansa de a puncta electoral prin lipsa lui de hotărâre și promptitudine în reacțiile de după mega-scandalul creat în weekend.
Serviciile secrete au pus presiuni asupra judecătorilor CCR pentru ca aceștia să emită o decizie împotriva Dianei Șoșoacă. Marian Enache, o relicvă a Securității, a fost susținut în ultimele decenii de către PSD, sub conducerea diverșilor președinți de partid. Bogdan Licu, propunerea lui Dragnea la CCR, a fost scăpat de SRI de acuzația de plagiat în lucrarea de doctorat, iar soția sa a primit leafă de la același SRI. Attila Varga, numit din partea UDMR, a avut varii atribuții în domeniul securității naționale de-a lungul vremii. Attila Varga a refuzat să semneze decizia CCR, pentru că nu are motivație. Singurele soluții legale pe care le mai are Attila Varga este să facă opinie separată sau să conteste motivarea CCR, potrivit explicațiilor oferite în direct de Augustin Zegrean, fost judecător al CCR. Dacă Varga nu semnează, acțiunea sa poate fi încadrată la abateri disciplinare. „Pentru ca montajul să fie bine camuflat – iar prostimea să creadă că doar judecătorii PSD-ului au comis-o – fostul parlamentar liberal, Laura Iuliana Scîntei și Mihaela Ciochină (propusă de președintele Klaus Iohannis) s-au abținut. Pentru ca negura conspirației să dispară definitiv, la ceas de ordonanță, Simina Tănăsescu și Livia Stanciu au lipsit de la minunata ședință de execuție. Lucrarea e făcută ca la carte. Semn că SRI-ul e pe tot terenul politic, fapt fără precedent în celelalte competiții electorale”, a declarat Marius Ghilezan. Avantajații acestui scandal par să fie Mircea Geoană și Nicolae Ciucă, oamenii americanilor.