Ciolacu: Nicolas Schmit, care va fi candidatul PES la şefia Comisiei Europene, este un prieten al României

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, aflat la Roma pentru a participa la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), a declarat, vineri, că viitorul candidat al acestei familii politice pentru şefia Comisiei Europene, luxemburghezul Nicolas Schmit, actual comisar pentru muncă, este un „prieten al României”.

„Familia social-democrată europeană s-a reunit la Roma pentru a lansa candidatul comun pentru şefia Comisiei Europene, în persoana comisarului pentru Locuri de Muncă şi Drepturi Sociale, Nicolas Schmit. Nicolas este un prieten al României, care ne-a sprijinit în scoaterea pragului impus pensiilor în PNRR şi în atragerea de fonduri europene suplimentare de către ţara noastră”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, scrie Agerpres.

El a menţionat că a discutat cu preşedintele PES, Stefan Lofven, despre strategia Partidului Social Democrat pentru câştigarea alegerilor. „M-am bucurat să beneficiem de sprijinul consistent al familiei social-democrat europene”, a adăugat liderul PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu a arătat că a felicitat-o pe secretarul general al Partidului Democrat din Italia, Elly Schlein, pentru recenta victorie din alegerile regionale din Sardinia şi i-a mulţumit acesteia „pentru disponibilitatea sa de a sprijini reprezentarea românilor pe listele Partidului Democrat la viitoarele alegeri”.

Preşedintele PSD participă vineri şi sâmbătă la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) de la Roma, în care se va adopta programul electoral comun al social-democraţilor pentru Parlamentul European şi va fi desemnat candidatul comun al PES pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Politicianul luxemburghez Nicolas Schmit, în vârstă de 70 de ani, actualul comisar european pentru muncă, este unicul candidat al PES pentru a conduce lista socialiştilor la alegerile europarlamentare din iunie şi, prin urmare, pentru a conduce Comisia Europeană în legislatura 2024 – 2029.

Reprezentanţii la Congresul PES se vor întâlni sâmbătă la centrul de convenţii La Nuvola.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare