Ciolacu: Viziunea PSD privind guvernarea se referă la dezvoltare prin patriotism economic

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că „viziunea PSD privind guvernarea se referă la dezvoltare prin patriotism economic, adică prin investiţii şi producţie aici, în România”, el adăugând că săptămâna aceasta au fost aprobate 2,2 miliarde de lei ajutor de stat pentru 19 proiecte de investiţii cu impact major în economie prin schema derulată de Ministerul Finanţelor.

„Viziunea PSD privind guvernarea se referă la dezvoltare prin patriotism economic, adică prin investiţii şi producţie aici, în România! 19 proiecte de investiţii în valoare de 6,4 miliarde de lei, din care 2,2 miliarde ajutor de stat, au fost aprobate săptămâna aceasta prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie derulată de Ministerul Finanţelor (HG 807). Acestea înseamnă în fapt un efect triplu de multiplicare în economie şi peste 4 mii de noi locuri de muncă care vor fi create”, menţionează liderul PSD, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El arată că „vom contribui astfel la dezvoltarea unor industrii competitive în România: industria auto, industria materialelor de construcţii, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activităţi de asistenţă spitalicească şi fabricarea produselor din cauciuc”.

Preşedintele PSD subliniază că „aceasta este singura cale structurală de a atinge cele trei mari obiective ale guvernării: 1. creştere economică prin producţie şi investiţii în România; 2. stoparea creşterii preţurilor şi refacerea puterii de cumpărare; 3. crearea de locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite”.

„Am promis că vom trece de la economia bazată pe consum de bunuri din import la economia bazată pe producţie aici, în România. În 2023 şi 2024 vom întoarce în economie şi pentru populaţie 8-10% din PIB, de 5 ori mai mult decât în timpul guvernărilor anterioare”, mai afirmă Marcel Ciolacu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare