joi, noiembrie 30, 2023

Ciolacu: Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat, luni seară, că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu benefica de pensie specială, afirmând că Guvernul Orban a ratat în acest an ocazia să emită o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea pensiilor speciale, lucru care ar fi făcut să fie economisite câteva miliarde de lei la bugetul de stat.

„Cât contribui, atât primeşti – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut şi acum patru ani, la fel voi face şi acum. Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puţin un mandat întreg de parlamentar. În mandatul meu, PSD a asumat o direcţie clară în ceea ce priveşte această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivităţii. Am iniţiat şi am votat legea prin care toate pensiile speciale care depăşesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituţională în acest moment”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Marcel Ciolacu a afirmat că vrea ca împreună  cu românii să îi dea ”jos pe toţi cei care s-au cocoţat pe Everestul financiar al pensiilor speciale”.

„Îmi doresc să reuşim ca împreună să îi dăm jos pe toţi cei care s-au cocoţat pe Everestul financiar al pensiilor speciale. O bună ocazie a fost ratată din nou de Guvernul Orban în acest an, când a refuzat să dea o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea pensiilor speciale, act normativ care s-ar fi aplicat imediat. Câteva miliarde bune de lei economisite astfel ar fi fost mult mai utile la sănătate în lupta cu pandemia sau pentru a pregăti şcolile pentru ca elevi să-şi poată continua procesul educaţional”, a conchis Ciolacu.

 

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner