joi, ianuarie 20, 2022

Cîțu nu dă şanse unei colaborări îndelungate cu PSD: Este doar o coaliție guvernamentală până în 2024

Florin Cîțu, președintele PNL, respinge ideea unei colaborări întinse pe șapte ani cu PSD. Premierul interimar subliniază că este vorba despre o coaliție de guvernare, nu una electorală, iar colaborarea între liberali și social-democrați va dura doar până în 2024, la următoarele alegeri parlamentare, scrie stiripesurse.ro.

„Această coaliție este doar o coaliție guvernamentală, până în 2024”, a declarat Florin Cîțu, într-un interviu pentru Euronews România.

Liderul PNL s-a referit și viitoarea rotație a premierilor: „Este o noutate. Nu ne-am gândit atunci când am făcut coaliția, dar după stabilirea ei a trebuit să găsim o soluție pentru a asigura calmul pentru ambele partide și pentru electorat. Cred că e ceva nou și felul în care va funcționa, așa cum vedem lucrurile acum este că pe 25 mai 2023 prim-ministrul Ciucă va trebui să demisioneze – poate chiar cu câteva zile înainte – și apoi vom avea un nou Guvern care va merge la vot în Parlament. Acesta este singurul mod în care putem face asta (n.r. rotația).”

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner