Ciucă, despre comasare: A fost o decizie care a presupus de la sine asumarea responsabilității politice, responsabilitate politică ce vizează stabilitatea țării, ce vizează coerența actului de guvernare și, desigur, ține cont de interesul cetățenilor României și contextul de securitate

Preşedintele PNL, Nicoale Ciucă, a declarat, miercuri seara, la Parlament, că partidul, în ședința Biroului Politic Național de astăzi, a mandatat executivul partidului să discute în Coaliție și să agreeze această formare de comasare a alegerilor europarlamentare cu listă comună și a alegerilor locale prin forțe proprii la nivelul fiecărei filiale. 

„Suntem în fața dumneavoastră în această seară pentru a prezenta decizia finală a Coaliției, referitor la modul în care se vor desfășura alegerile europarlamentare și locale și, anume, decizia Coaliției de a comasa cele două runde de alegeri.

Această decizia a urmat unui proces prin care fiecare dintre noi am consultat Birourile de conducere ale partidelor, ne-am reunit în Coaliție și suntem prezenți pentru a prezenta această decizie finală. Această decizie finală care, dincolo de comasare, prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forțe proprii, iar pentru alegerile europarlamentare să existe o listă comună.

A fost o decizie care a presupus de la sine asumarea responsabilității politice, responsabilitate politică ce vizează stabilitatea țării, ce vizează coerența actului de guvernare și, desigur, ține cont de interesul cetățenilor României și contextul de securitate, pentru că din toate discuțiile pe care le-am avut, românii îți doresc stabilitate, își doresc liniște, își doresc să-și vadă de viața de zi cu zi și în felul acesta cred că este absolut necesar ca în anumite momente, partidele politice să dea dovadă de un minim sacrificiu de orgoliu pentru tot ceea ce înseamnă interesul românilor și stabilitatea țării.

Am avut în vedere tot ceea ce s-a întâmplat de la sfârșitul anului 2021, de când această Coaliție și-a asumat guvernarea, reușind să treacă guvernarea printr-o serie de crize succesive și suprapuse și, desigur, să deruleze programul de guvernare, îndeplinind obiectivele așa cum ni le-am asumat.

Trebuie să scoatem în evidență faptul că începând de la finele anului 2021, România a reușit să realizeze cea mai mare absorbție de fonduri europene, peste 95%. De asemenea, România a reușit să realizeze, datorită acestei stabilități, atracția interesului investitorilor străini și să dobândim cele mai mari valori, cele mai mari sume ale investițiilor străine directe în România.

De asemenea, este pentru prima dată când, pe timpul acestor guvernări, România are o creștere economică reală bazată pe investiții. Practic, la finele anului 2022, a fost pentru prima oară, în cei 35 de ani, când veniturile la bugetul de stat pe bază de investiții au reprezentat 2,8% în raport cu 2,2% venituri bazate pe consum.

De asemenea, a fost un program de guvernare care a prevăzut investiții și putem să vedem cu toții, astăzi, ce a însemnat să alocăm procente și mari și sustenabile pentru investiții. Putem să vedem astăzi în întreaga țară peste 3700 de obiective, mai precis 3716 obiective, care sunt în proces de realizare prin PDNL. Sunt, de asemenea, peste 4600 de proiecte care sunt derulate prin proiectul Anghel Saligny. Sunt peste 6000 de obiective care sunt în derulare prin PNRR și sunt peste 600 de obiective care se derulează prin Compania Națională de Investiții.

De aceea, considerăm că prin această asumare responsabilă pentru stabilitatea și coerența actului de guvernare, în această perioadă, nu ne putem permite să fragilizăm tot ceea ce ține de stabilitatea țării, pentru micile orgolii politice, care să fractureze tot ceea ce ține de îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am asumat în fața românilor.

În acest sens, PNL, în ședința Biroului Politic Național de astăzi, a mandatat executivul partidului să discute în Coaliție și să agreeze această formare de comasare a alegerilor europarlamentare cu listă comună și a alegerilor locale prin forțe proprii la nivelul fiecărei filiale”, a spus Ciucă, în discursul său.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare