Ciucă: Ne dorim la fel de mult ca profesorii să găsim o soluție sustenabilă pentru a le asigura salarii corecte

Prim-ministrul Nicolae Ciucă susține că greva din educație a fost principala preocupare a Guvernului, săptămâna aceasta, și rămâne, ȋn continuare, pe agendă.

„Ne dorim la fel de mult ca profesorii să găsim o soluție sustenabilă pentru a le asigura salarii corecte. I-am asigurat de acest lucru și pe reprezentanții sindicali, dar și pe cei ai asociațiilor de părinți și elevi. 

Cadrul financiar multianual 2021-2027 al UE este un important instrument de finanțare pentru țara noastră și a fost principalul subiect de discuție pe care l-am avut la ȋntâlnirea cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru buget și administrație. Banii europeni asigură finanțarea unor proiecte esențiale pentru dezvoltare, cum sunt metroul din Cluj Napoca și extinderea cercetării românești. 

Ȋn cadrul UE, Germania este unul dintre principalii parteneri ai României, dar și primul investitor străin ȋn țara noastră. L-am primit la Palatul Victoria pe Frank-Walter Steinmeier, Președintele Germaniei, și i-am mulțumit pentru sprijinul acordat ȋn procesul de aderare la spațiul Schenghen și nu numai. 

Zilele trecute am avut parte și de momente frumoase, la aniversarea a 148 de ani de la ȋnființarea PNL și comemorarea eroilor neamului”, a scris Ciucă într-un mesaj pe Facebook.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare