Ciucă: România are obligația morală de a proteja drepturile omului și libertățile cetățenești

Președintele PNL Nicolae Ciucă a transmis, meircuri, la comemorarea Holocaustului împotriva etniei romilor, care a avut loc în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, că în Europa anilor 1940 au fost dictate deportări și au apărut lagăre de muncă forțată și centre de exterminare care au funcționat până în ultimele zile ale războiului care a devastat, material și moral, întreg continentul.

„Peste 500.000 de romi și-au pierdut viața în acea perioadă.

În Europa de astăzi, este obligatorie stabilirea și totodată păstrarea adevărului istoric, precum și cercetarea minuțioasă a faptelor abominabile comise în acea neagră perioadă din istoria umanității.

Avem nevoie de mai multă educație civică și de o prezentare onestă a lecțiilor dure ale istoriei în sistemul educațional, pentru ca asemenea acte să nu se mai repete vreodată. De asemenea, la nivelul societății, este necesar să combatem răspândirea urii, a discriminării de orice fel și a promovării discursului xenofob în spațiul public. Prin apartenența la lumea democratică și civilizată, România are obligația morală de a proteja drepturile omului și libertățile cetățenești, precum și de a cinsti memoria celor care au căzut victime ale exterminării”, a scris Ciucă, pe Facebook.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare