marți, august 9, 2022

Ciucă: România este un stat democratic/Transilvania, model de toleranță

Primul ministru Nicolae Ciucă a declarat, la Festivalul Săptămâna Haferland, că România a ales, după 1989, drumul societăţilor occidentale şi nu-l va părăsi, afirmând că luptă împotriva oricăror forme de autoritarism, radicalizare, a exceselor fundamentate pe doctrine naţionalist-populiste, rasiste sau de clasă.

”Haferland este locul binecuvântat din inima Transilvaniei unde găseşti acel sentiment de linişte interioară care reflectă sufletul oamenilor şi o istorie din care învăţăm că unitatea, răbdarea şi toleranţa sunt valori care ne fac să mergem mai departe împreună. (…) Vedem azi de consecinţe dramatice apar când aceste valori fundamentale sunt puse în pericol din cauza războiului  pornit de Rusia în Ucraina, nu departe de graniţele noastre. Ştim că de modul în care gestionăm acum aceste crize, alături de partenerii noştri europeni şi trans-atlantici, depind viitorul şi bunăstarea noastră în anii care vor urma. De aceea, Guvernul pe care îl conduc are această misiune deloc uşoară de a asigura stabilitatea politică, socială şi economică într-o perioadă cu multiple crize interconectate şi cu un război la graniţă care a schimbat lumea în care trăim”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Premierul a afirmat că România este un stat democratic.

”O spun răspicat: România este un stat democratic care a făcut în ultimii 30 de ani eforturi considerabile ca să fie un partener de încredere în rândul societăţilor occidentale dezvoltate. Noi, românii, am ales acest drum când am îndepărtat de a putere regimul comunist şi nu vom părăsi acest drum. Democraţia este un regim politic complicat funcţionează cel mai bine prin consens şi cooperare. Desigur că într-o societate democratică există viziuni şi idei diferite, chiar opuse, care nu trebuie să se radicalizeze, ci trebuie să se tolereze pentru a ajunge la consens şi echilibru. Nicio democraţie nu este perfectă, dar se perfecţionează prin consolidare. Învăţăm unii de la alţii şi luptăm împotriva oricăror forme de autoritarism, radicalizare, a exceselor fundamentate pe doctrine naţionalist-populiste, rasiste sau de clasă. Totodată, democraţia trebuie apărată în ciuda tuturor obstacolelor , investind continuu energie şi încrederea noastră”, a adăugat primul ministru.

Transilvania este ”un model de toleranţă şi de bună convieţuire interetnică” la nivel european, a mai spus premierul.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner