Claudiu Năsui: Acțiunile PNL sunt perfect logice, doar că urmăresc alt scop

Fostul ministru a Economiei Claudiu Năsui susține că cei care conduc PNL nu sunt nici proști, nici iraționali, iar „acțiunile PNL sunt perfect logice, doar că urmăresc alt scop decât cel pe care îl presupunem noi”.

„Aparent acțiunile echipei domnului Cîțu sunt dezastruoase. Iată că au pierdut influență, funcții cheie și ministere. Doar că aceste lucruri nu sunt decât o piesă din poveste.

În alianță cu USR, PNL era mai puternic, dar avea o marjă de manevră mai mică. Pe când în alianța cu PSD, PNL este slab, dar are o marjă de manevră mai mare. Cu USR, vechile metehne de partid, sinecurile și grupurile care au parazitat banii publici atâția ani, nu mai funcționau sau măcar nu mai funcționau ușor. Pur și simplu nu se primeau avize, semnături de care aveau nevoie, sau începeau scandaluri.

Degeaba au ministere cu care să facă reformă, când ei de fapt trebuie să livreze pentru baronii locali care i-au susținut. Așa că poate e mai bine să fie a 3-a roată la căruță, dar măcar să fie în căruța care merge la destinația pe care și-o doresc, decât să fie vioara întâi și să nu ajungă unde vor.

Nu trebuie să judecăm acțiunile PNL după ce credem noi că sunt scopurile lor, ci după ceea ce sunt efectiv scopurile lor.

Dacă facem asta vedem că echipa domnului Cîțu nu a fost nici proastă, nici irațională. Dimpotrivă, și-a urmărit interesele cu sânge rece și cinism (mai ales față de cei care i-au votat). Dacă înțelegem asta, deodată înțelegem mult mai bine tot ce s-a întâmplat în ultimele luni și tot ce se va întâmpla în următorii ani”, a scris Năsui, pe Facebook.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare