Claudiu Năsui: PSD-PNL scad cheltuielile statului… crescându-le

Deputatul USR Claudiu Năsui acuză PSD și PNL că îi mint pe români atunci când vorbesc, periodic, de scăderea cheltuielilor statului. Cifrele din statisticile oficiale arată că, de fapt, Ciolacu și Ciucă au crescut constant cheltuielile statului, exclusiv în beneficiul activului de partid și al specialilor, spune acesta.

În iunie 2023, cheltuielile statului cu bunuri și servicii le-au depășit pe cele din iunie 2022, însumând 5,85 miliarde lei.

Mai țineți minte faimoasa ordonanță de tăiere a cheltuielilor dată de PSD-PNL? Au dat-o pe 12 mai, cu mult fast. Marcel Ciolacu mințea că strânge cureaua la stat. Evident, nu s-a întâmplat. Cifrele oficiale din execuția bugetară pe luna iunie 2023 arată că iarăși au crescut cheltuielile”, declară Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei.

Cheltuielile totale ale statului au ajuns în iunie 2023 la 45,5 miliarde de lei, cu 5,2 miliarde de lei mai mult decât în aceeași lună din 2022.

Practic, doar pe primele șase luni din 2023, statul a cheltuit mai mult cu 40 miliarde de lei față de aceeași perioadă din 2022.

Nu au scăzut nicio cheltuială. Ne mint în continuare că vor scădea sute de mii de posturi vacante, care au impact bugetar ZERO. Nu taie nimic de la ei, dar vor să ia mai mulți bani contribuabililor care muncesc și mai plătesc taxe în România. Să fie clar. Problema deficitului poate fi rezolvată și prin creșterea taxelor, și prin reducerea cheltuielilor. Alegerea de a crește taxele este strict una politică a PSD-PNL. Nimic nu-i împiedică să scadă cheltuielile”, concluzionează Claudiu Năsui.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare