joi, februarie 22, 2024

Coaliția caută soluții pentru a aduce bani la buget. PSD vrea taxa de solidaritate, PNL- taxarea suplimentară a produselor din zahăr și tutun

După ce au vorbit despre măsuri sociale pentru persoanele cu venituri mici, cele mai afectate de inflație și de scumpirile la Energie, guvernanții caută acum soluții pentru a aduce mai mulți bani la buget. Membrii coaliţiei au avut noi discuţii despre măsurile fiscale şi se gândesc ce taxe pot fi majorate pentru a-şi atinge obiectivul. Social-democraţii propun o taxă de solidaritate pe care liberalii nu o agreează, însă discuţiile continuă, transmit Știrile TVR. 

Impozitul progresiv a fost noua temă dezbătută aseară în coaliția de guvernare, dar, potrivit surselor, nu s-a ajuns deocamdată la nicio decizie în această privință.

Social-democrații susțin renunțarea la cota unică de impozitare, dar liberalii nu susțin această variantă.

Premierul Nicoale Ciucă a precizat faptul că, în acest an, nu ar trebui impuse taxe noi, abia de anul viitor, ar trebui aplicate dacă va exista o modificare a codului fiscal.

Încă se analizează variante de renunțare la cota unică, însă fără consens.

O altă variantă luată în discuție este taxa de solidaritate, pe care să o plătească firmele cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro, dar nici în această privință nu s-a ajuns la o concluzie.

Liberalii își doresc taxarea suplimentară, de la 9% la 19 %, a produselor din zahăr, dar și a produselor din tutun.

Toate aceste variante for fi analizate și mâine, într-o nouă ședință a coaliției.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner