Comitetul privind coronavirusul s-a întrunit: Riscul ca virusul să ajungă în România este mic

Comitetul privind coronavirusul s-a întrunit, luni, la Ministerul Sănătăţii, unde oficialii au precizat, într-o conferinţă de presă, că există un risc mic ca noul coronavirus să ajungă în România, iar rata de mortalitate în cazul infectării cu acesta este de doar 2-4%, ceea ce înseamnă că majoritatea îmbolnăvirilor sunt ușoare. Coronavirusul va putea fi identifivat la „Matei Balș”, a precizat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

„E un sezon gripal obișnuit, nu există motive de îngrijorare până acum. (…) (Coronavirusul –n.r.) Este o boală care întrunește toate caracteristicele de urgență globală. În China evoluează rapid numărul de cazuri confirmate. Cifrele globale nu s-au schimbat. Chiar dacă discutăm de aproape 3000 de cazuri în China discutăm de 80 de decese, deci mortalitatea de 2-4%. În afara Chinei, îmbolnăvirile sunt doar la persoane care au fost în China sau au fost în contact cu persoane din China”, declarat Alexandru Rafila.

Comitetul privind coronavirusulul a transmis că „riscul ca virusul să ajungă în România este mic”, a precizat managerul Institutului „Matei Balș.

„De mâine dimineață se poate identifica coronavirusul la „Matei Balș” și ulterior va fi și în celelalte centre din țară. Am luat legătura cu CNAS pentru implementarea concediului medical pentru cei din ansamblul de la Mioveni care sosesc mâine din China. Sunt argumente pro și contra pentru termoscannere în aeroporturi, dar este important să avem măcar pe două-trei aeroporturi pentru a fi pregătiți și pentru alte situații”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a afirmat că a solicitat inspectorilor școlari generali ca fiecare unitate de învățământ să facă o solicitare către primării pentru a avea săpun, dezinfectant, apă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare