marți, decembrie 5, 2023

Compania Antibiotice Iași va intra în indicii MSCI începând cu prima zi de tranzacţionare din luna decembrie

Producătorul român de medicamente generice Antibiotice Iaşi, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, va intra în indicii MSCI începând cu prima zi de tranzacţionare din luna decembrie informează, miercuri, Bursa de la Bucureşti.

România îşi consolidează astfel prezenţa în aceşti indici la 23 de companii.

„Astfel, ATB va fi inclusă în indicii MSCI Frontier IMI şi MSCI Romania IMI (Investable Market Indices), în categoria Small Cap. Includerea ATB în aceşti indici a fost anunţată în urma revizuirii trimestriale a indicilor, realizată de furnizorul global de indici MSCI, în luna noiembrie. Odată cu includerea ATB în aceşti indici, prezenţa României creşte de la 22 la 23 de companii în indicii MSCI Frontier IMI, MSCI Romania IMI. Aceşti indici cuprind companii din categoriile de dimensiune Small Cap, Mid Cap şi Large Cap”, precizează BVB printr-un comunicat.

În indicii MSCI pentru Pieţe de Frontieră, România mai este reprezentată de Banca Transilvania (TLV), BRD Groupe Societe Generale (BRD), Hidroelectrica (H2O), Nuclearelectrica (SNN), OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG), Electrica (EL), MedLife (M), One United Properties (ONE), Teraplast (TRP), Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN), Aquila Part Prod (AQ), Arobs Transilvania Software (AROBS), Bittnet Systems (BNET), Bursa de Valori Bucureşti (BVB), Conpet (COTE), Purcari Wineries (WINE), Safetech Innovations (SAFE), Simtel Team (SMTL), Sphera Franchise Group (SFG), TTS Transport Trade Services (TTS).

România este încadrată ca Piaţă Emergentă de către furnizorul internaţional de indici FTSE Russell, fiind reprezentată de 13 companii: Banca Transilvania, Hidroelectrica, MedLife, Nuclearelectrica, OMV Petrom, One United Properties, Teraplast, Aquila, Bittnet Systems, Bursa de Valori Bucuresti, Conpet, Purcari Wineries, Sphera Franchise Group.

Compania Antibiotice a raportat un profit net de 76,7 milioane de lei în primele nouă luni ale acestui an, de 2,6 ori mai mare decât valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 29,5 milioane lei.

Cifra de afaceri obţinută de producătorul de medicamente din vânzările pe piaţa internă şi pe pieţele internaţionale a fost de 463,4 milioane lei, în creştere cu 28% comparativ cu 362,6 milioane lei, nivelul atins în perioada similară a anului 2022.

Principalul producător de medicamente generice din România, compania Antibiotice SA a fost fondată în decembrie 1955. Compania a fost listată la categoria Premium a Bursei de Valori Bucureşti din anul 1997, iar capitalizarea bursieră este de 825,7 milioane de lei.

Sursa: AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner