Conducerea DNA, întâlnire cu procurorul-şef al Procuraturii Anticorupţie a Republicii Moldova

Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a avut marţi o întâlnire de lucru cu Veronica Dragalin, procurorul-şef al Procuraturii Anticorupţie a Republicii Moldova.

Principalele obiective ale discuţiilor au vizat îmbunătăţirea şi extinderea cooperării interinstituţionale în domeniul combaterii corupţiei la nivel înalt dintre Direcţia Naţională Anticorupţie şi Procuratura Anticorupţie, dar şi susţinerea componentei de investigaţie penală şi de preluare a celor mai bune practici din activitatea de urmărire penală a procurorilor anticorupţie din cadrul DNA.

În acest context, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Voineag a declarat: „Expertiza DNA în combaterea corupţiei la nivel înalt este recunoscută pe plan internaţional, România fiind un exemplu de bune practici la acest capitol.

Cooperarea cu Republica Moldova, împărtăşirea experienţelor de succes, dar şi a provocărilor cu care ne-am confruntat în cei 20 de ani, sunt esenţiale pentru ca Parchetul Anticorupţie de la Chişinău să poată să se dezvolte şi să-şi îndeplinească misiunea.

Republica Moldova este la momentul deschiderii negocierilor în vederea aderării la Uniunea Europeană, iar justiţia şi combaterea marii corupţii sunt elemente cheie fără de care nu se poate concepe un traseu european.

Beneficiind de determinarea doamnei procuror-şef Dragalin, de expertiza colegilor magistraţi români care acum sunt experţi internaţionali şi sprijină Republica Moldova, de susţinerea colegilor din DNA, sunt convins că şi Parchetul Anticorupţie va fi un exemplu de succes.”

Vizita de studiu a reprezentanţilor Procuraturii Anticorupţie a Republicii Moldova la Direcţia Naţională Anticorupţie din România are loc cu suportul Proiectului de Reformă a Justiţiei şi Combatere a Corupţiei (JARA), finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

În contextul celor menţionate mai sus, ca o componentă a proiectului JARA – Justice and Anti-Coruption Reform Activity, în perioada 20 – 22.03.2024, la sediul DNA, se desfăşoară o vizită de studiu a delegaţiei Procuraturii Anticorupţie din Republica Moldova, compusă din 10 procurori, ocazie cu care vor fi dezbătute teme legate de realizarea activităţilor de urmărire penală şi de cooperare, reprezentare şi asistenţă judiciară internaţională în cadrul dosarelor penale instrumentate. Delegaţia din Republica Moldova este însoţită de experţii internaţionali Claudiu Dumitrescu şi Codruţ Olaru.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare