Conducerea PSD a trasat un calendar foarte strict pentru plata pensiilor

pensii

Conducerea PSD a stabilit, luni, într-o şedinţă a Biroului Politic, care va fi calendarul plăţii pensiilor, asta după ce în ultima perioadă au existat anumite disfuncţionalităţi.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că este vorba despre un „calendar foarte strict”,

„Acum plata se face între 9 şi 28 ale lunii, rămânând 30 sau 31 pentru pensionarii care nu au fost găsiţi acasă de către factorii poştali şi să meargă la ghişeu să îşi ia banii. S-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii”, a anunţat Dragnea.

  • El a adăugat că la data de 1 ale lunii se virează banii către Poşta Română, după care încep aceste proceduri, iar calculul este făcut astfel încât în nouă zile se pot achita toate restanţele sociale şi pensiile.

Dragnea a susţinut că se opune privatizării Poştei Române, amintind că în 2016 Guvernul a început un proces de recapitalizare a Poştei Române.

„Chiar dacă undeva sau cineva intenţionează ca Poşta Română să nu-şi revină şi să poată să fie privatizată pe un preţ mic, noi nu dorim ca Poşta Română să fie privatizată, vrem să fie recapitalizată, să redevină o companie de succes, o companie simbol şi să rămână cu capital de stat majoritar”, a afirmat liderul PSD.

Până atunci, totuşi, Corpul de control al premierului va verifica modul de plată a pensiilor de către Poşta Română.

Liviu DragneaTot Dragnea a spus că a fost informat de acest lucru de către premierul Viorica Dăncilă.

 „Au apărut în această perioadă, întârzieri în anumite judeţe, ceea ce este inadmisibil din punctul nostru de vedere, în condiţiile în care Guvernul a transferat la timp banii către Poşta Română. Şi sigur că doamna prim-ministru a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi la conducerea Poştei Române şi am aflat cu toţii astăzi cum stau lucrurile, de ce suntem în această situaţie şi care sunt măsurile ce vor fi luate. De la început spun că doamna premier ne-a informat că a dispus deja Corpului de control să facă o verificare atentă şi serioasă cu privire la această situaţie”, a anunţat preşedintele PSD.