Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava – preluată de echipa managerială din MApN

O echipă din Ministerul Apărării Naţionale, formată din patru militari – colonel medic Daniel Ionuţ Derioiu – manager, locotenent-colonel medic Dinu Chioralia – director medical, locotenent-colonel Cristian Mihoci – ofiţer de stat major şi maiorul Bebi Lupaşcu – ofiţer de logistică, a preluat managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, începând cu data de 2 aprilie, a anunţat vineri MApN.

În acelaşi context, pentru a veni în sprijinul unităţii medicale sucevene, Ministerul Apărării Naţionale va pune la dispoziţia acestei facilităţi prin intermediul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” din Iaşi, patru izolete produse în România din cele 15 achiziţionate de minister, precum şi 10.000 de comprimate de cloramină, echivalentul a 50 de tone de dezinfectant de suprafeţe pe bază de clor.

Totodată, pentru sprijinul autorităţilor locale din judeţul Suceava, MApN a dispus ca un detaşament din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) „General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, să acţioneze, începând de vineri, 3 aprilie, în sprijinul autorităţilor locale din municipiul Suceava pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere.

În acelaşi timp, Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” din Iaşi va prelua cazuistica non-COVID-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava, pe fondul imposibilităţii acordării asistenţei medicale destinate populaţiei, ca urmare a instituirii carantinei în respectiva unitate medicală.

Potrivit MapN, formaţiunea medicală ROL 2 din incinta Institutului Ana Aslan a devenit operaţională medical, iar, începând cu data de 6 aprilie, aceasta va fi încadrată cu echipa medicală de bază. La Sistemul Medical Modular de Intervenţie şi Tratament din Constanţa se derulează în continuare procedurile de operaţionalizare medicală, acesta fiind în acest moment operaţional din punct de vedere administrativ.

De asemenea, toate spitalele din subordinea MApN produc biocide pentru uzul unităţilor militare din zona lor de responsabilitate, iar medici militari epidemiologi oferă sprijin specialiştilor de la Direcţiile de Sănătate Publică, a precizat sursa citată.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare