luni, august 8, 2022

S-a confirmat: Meningoencefalită a fost cauza decesului copilului de 4 ani din Motru

Medicii anatomo-patologi au confirmat diagnosticul de meningoencefalită, ca fiind cauza care a determinat decesul copilului de 4 ani din municipiul Motru. Totodată, au fost recoltate probe pentru analize suplimentare care sunt efectuate la un institut de specialitate.

Conform unui comunicat, primăria Municipiului Motru asigură cetățenii că au fost luate, preventiv, toate măsurile care se impun în astfel de cazuri, încă de ieri, primarul Gigel Jianu dispunând efectuarea de proceduri specifice de dezinfecție în toate spațiile în care a fost copilul: la grădinițe, la Clubul Elevilor, la Camera de Gardă a Spitalului Municipal Motru și în scara blocului.
Totodată, Direcția de Sănătate Publică a pus la dispoziția autorităților, ”clorom”, o substanță dezinfectantă clorigenă pentru suprafețe si obiecte contaminate.
Preșcolarii de la creșe și grădinițe sunt liberi astăzi, pentru ca autoritățile să continue activitățile de dezinfecție, iar părinții ai căror copii au avut contact cu copilul decedat să se prezinte pentru un consult preventiv la medicul de familie, specialiștii putând recomanda tratament profilactic. De asemenea, în situația în care micuții prezintă simptome specifice, printre care febră sau dureri de cap este necesar un consult medical.

Primarul Municipiului Motru, Gigel Jianu, asigură cetățenii că situația este sub control, s-au luat toate măsurile impuse în astfel de situații, pentru a evita apariția altor cazuri.
Totodată, edilul a precizat că nu se pune problema unei epidemii, este vorba despre un caz izolat, nefiind suspiciuni de meningită în alte cazuri.
Medicii au exclus diagnosticul, în cazul copiilor care au fost aduși la spital, inclusiv copilul care a fost trimis ieri, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Tg-Jiu, fiind diagnosticat cu laringită.
Primarul Municipiului Motru și autoritățile locale își exprimă regretul față de dispariția copilului și este alături de familia greu încercată.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner