Orban ar vrea organizarea Congresului PNL în jurul datei de 15 septembrie – SURSE

orban
Foto: facebook.com/ludovicorban

Consiliul Naţional al PNL se va reuni, în cel mai scurt timp posibil, pentru convocarea Congresului partidului, a anunţat, luni, preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

  • Acesta a precizat că în şedinţa Biroului Executiv al PNL s-a discutat despre organizarea Congresului, prilej cu care a reiterat că, atunci când condiţiile epidemiologice vor permite, se va demara procesul de alegeri în interiorul partidului.

„Congresul PNL, conform prevederilor statutare pe care le avem, nu înseamnă doar alegeri la nivel naţional. Alegerile la nivel naţional sunt precedate de conferinţe de alegeri în fiecare localitate, în fiecare organizaţie locală, urmate de conferinţe de alegeri în fiecare judeţ, în cadrul fiecărei filiale judeţene şi abia la capătul procesului de alegeri la nivel local şi judeţean urmează să se deruleze Congresul. Procedura statutară – voi propune la prima reuniune a Biroului Executiv pe care îl vom avea proiectul de hotărâre, Biroul Executiv va înainta acest proiect de hotărâre către Consiliul Naţional, pentru că, în conformitate cu prevederile statutare, decizia de convocare a Congresului şi implicit toate elementele statutare care trebuie să cuprindă această decizie vor fi luate în cadrul Consiliului Naţional, care va fi convocat în cel mai scurt timp posibil”, a precizat Orban, după şedinţa BEx a PNL.

El a afirmat că vor fi organizate alegeri în toate filialele PNL înainte de Congres.

Potrivit unor surse liberale, Ludovic Orban le-ar fi propus liderilor PNL organizarea Congresului în jurul datei de 15 septembrie.