Conservatorii francezi exclud o coaliţie cu tabăra lui Macron

Conservatorii francezi nu vor forma o coaliţie cu blocul centrist al preşedintelui Emmanuel Macron la viitoarele alegeri anticipate, a declarat duminică seara liderul partidului Republicanii, Eric Ciotti, citat de dpa, relatează Agerpres.

„Nu se pune problema să intrăm într-o coaliţie cu această forţă care a dăunat atât de mult Franţei”, a afirmat Ciotti, spunând că politicile lui Macron reprezintă şi mai multe taxe, imigraţie şi insecuritate.

„Ataşaţi valorilor noastre vom desfăşura această campanie în jurul valorilor de dreapta”, a adăugat el.

De când alianţa lui Macron nu a obţinut o majoritate absolută la precedentele alegeri parlamentare de acum doi ani, s-au făcut eforturi repetate de a forma o coaliţie sau de a se ajunge la o colaborare fermă cu Republicanii.

Nicolas Sarkozy, sub conducerea căruia conservatorii au deţinut ultima dată preşedinţia între 2007 şi 2012, a făcut şi el presiuni în acest sens, dar care, într-un final, nu s-au încununat cu succes. Totuşi, Macron a inclus mai mulţi politicieni conservatori în echipa sa guvernamentală, notează dpa.

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seara dizolvarea Adunării Naţionale (camera inferioară a parlamentului francez) şi organizarea de noi alegeri legislative după victoria extremei drepte franceze la alegerile pentru Parlamentul European.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare