Consilierul premierului, despre discuţiile pe buget cu UDMR: S-au încheiat în condiții foarte bune

Valcov Darius

Consilierul premierului pe probleme economice, Darius Vâlcov, a declarat, duminică seară, că discuţiile pe buget cu UMDR s-au încheiat în condiţii foarte bune, fiind astfel rezolvate 99% din punctele abordate.

„Discuţiile pe buget cu UDMR s-au încheiat şi s-au încheiat în condiţii foarte bune. S-au analizat toate aspectele bugetului şi cred că s-au rezolvat 99% din discuţii. Înţeleg că până vinerea viitoare bugetul va fi aprobat”, a declarat Darius Vâlcov, la Antena 3.

De altfel, Darius Vâlcov a vorbit și despre administrațiile locale,  despre care a spus că nu au capacitatea administrativă astfel încât să utilizeze banii care provin din excedentul anual, respectiv că au „frica” că de a face reforme.

„În total, primăriile şi autorităţile locale nu au reuşit anul trecut să bage în economie, să dezvolte oraşele lor, 13 miliarde de lei. Adică excedentul. Au stat cu fundul pe bani şi a crescut acest excedent an de an, astfel încât este clar că administrativ nu au capacitatea să-i cheltuie. E şi o prevedere în legislaţie care spune că dacă cumva impozitul pe venit şi TVA-ul pe care îl primeşti anul acesta de la bugetul de stat este mai mic decât ceea ce ai primit anul trecut plus cheltuielile care ţi se transferă, ţi se dă diferenţa acea sumă, deci practic nimeni nu pierde, dar toată lumea câştigă. Şi atunci este această frică că o parte din reforma care a început va trebui făcută de ele, de către administraţiile locale’, a mai spus consilierul premierului.