Consiliul Local al Sectorului 2 a aprobat proiectul „Școală după Școală”

În ședința Consiliului Local al Sectorului 2 de joi a fost aprobat proiectul „Școală după Școală”, prin care se alocă 4.000.000 de lei pentru semestrul II al anul școlar 2021-2022 pentru ca familiile în care ambii părinți muncesc sau familiile monoparentale să aibă copiii în siguranță la școală până la ora 18:00.

Astfel, se acoperă de la bugetul local cheltuieli de 35 de lei/zi/elev.

Această sumă acoperă costurile cu masa, cu programele educaționale, servicii de supraveghere și îndrumare. În cazul în care într-o unitate aceste costuri depășesc suma pusă la dispoziție de Primărie, părinții plătesc doar diferența. În acest fel, programul copiilor va conține o masă caldă și se va extinde până la ora 18:00, atunci când și părinții scapă de la muncă.

Asociațiile de părinți şi şcolile au libertatea să organizeze acest program în funcție de nevoile şi cerințele propriilor copii.

„Primăria Sectorului 2 este conștientă de problemele părinților, amplificate în ultimii doi ani și în contextul pandemiei. Școala a avut mult de suferit, însă, în același timp, nu putem trece cu vederea rolul esențial al școlii în societate chiar și în timpul unei crize sanitare. De aceea, ca și coordonator al rețelei de învățământ, am inițiat programul «Școală după Școală». Este nevoie de soluții integrate, care să includă și o masă caldă oferită copiilor și să acoperim nevoia părinților de a-și ști copiii în siguranță cât timp ei sunt la muncă”, a declarat Alexandra Chirilă, viceprimar Sector 2.

Data-limită pentru înscrierea în program este 17 decembrie 2021.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare