Constanţa: Filantropie de peste un milion de euro în Arhiepiscopia Tomisului, în ultimul an

Peste un milion de euro au fost cheltuiţi anul trecut în scop social-filantropic şi educaţional în Arhiepiscopia Tomisului, fiind ajutate aproximativ 42.500 de persoane, au informat, vineri, reprezentanţii lăcaşului de cult.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Arhiepiscopia Tomisului, ‘anul trecut, în Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Misionar-Social, au fost cheltuiţi în scop social-filantropic şi educaţional 6.203.648 lei (1.243.216 euro), care au ajutat 42.515 persoane’.

Peste 1.000 de persoane au fost ajutate cu aproape 3 milioane de lei, prin cele 24 de servicii sociale ale eparhiei (12 cantine parohiale, trei centre de zi pentru copii, un centru de zi pentru vârstnici, două centre rezidenţiale pentru copii, un centru de urgenţă, un campus de tabără, un birou de consiliere, un birou pentru persoanele dependente de alcool, un cabinet medical şi un after-school).

Aproape 30.000 de nevoiaşi au fost ajutaţi cu alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte, mobilă, lemne etc., dar şi cu sume de bani, prin diverse colecte, valoarea totală a sprijinului material şi financiar fiind de peste 2 milioane de lei.

Peste 8.500 de copii din mediul rural au fost ajutaţi cu 620.000 de lei, prin campaniile umanitare ‘De Crăciun, fii bun!’, ‘Daruri mici din suflet mare’, ‘Încalţă un copil sărman’, ‘Tirul cu ciocolată’, printr-un alt proiect filantropic, ‘Masa bucuriei’, în valoare de peste 330.000 de lei, fiind ajutate alte circa 1.000 de persoane.

Alte proiecte sociale, de peste 620.000 de lei, au fost derulate şi prin Asociaţia ‘Samarineanul Milostiv’, organizaţie nonguvernamentală a Arhiepiscopiei Tomisului.

‘În decursul anului 2021, Arhiepiscopia Tomisului a desfăşurat în total 25 de programe sociale care au acordat hrană, îmbrăcăminte şi medicamente, au sprijinit educaţia copiilor, au iniţiat campanii de sprijinire a vârstnicilor şi persoanelor cu diverse afecţiuni, au oferit consiliere şi ajutor familiilor cu mulţi copii, ori celor aflate în situaţii de risc social, persoanelor cu dizabilităţi, victimelor violenţei domestice şi persoanelor dependente de alcool. Au fost încheiate parteneriate cu: Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Universitatea din Petroşani, Universitatea din Galaţi, Parohia Wurzburg, Germania, Asociaţia ‘Ioan Maximovici’, Vaslui, Asociaţia ‘Filantropia ortodoxă’, Huşi, Asociaţia ‘Sfânta Maria ocrotitoarea celor necăjiţi’, Dăeni, Asociaţia ‘Împreună aducem bucurie’, Constanţa, şi ASCOR Constanţa’, se menţionează în comunicat.

În urma colaborării dintre Arhiepiscopia Tomisului şi CRTS Constanţa, anul trecut au fost organizate nouă acţiuni de donare de sânge, colectându-se 350 de unităţi sangvine, cu 150 mai multe faţă de anul 2020.

Potrivit sursei citate, ‘prezenta informare nu constituie o ‘trâmbiţare’ a binelui făcut, ci un îndemn la filantropie adresat şi celorlalţi credincioşi’.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare