Contraofensiva ucraineană ar putea fi ”o tragedie pentru Rusia”, afirmă şeful Wagner

Şeful grupului militar privat rus Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat, duminică, că oamenii săi, care luptă în special la Bahmut (în estul Ucrainei), duc lipsă de muniţie şi a avertizat că o ofensivă ucraineană ar putea reprezenta „o tragedie” pentru Rusia, relatează AFP.

„Noi (Wagner) nu avem decât 10-15% din muniţiile de care avem nevoie”, a subliniat şeful Wagner într-un interviu pentru corespondentul de război pro-Kremlin Semion Pegov.

Prigojin, care i-a acuzat pe marii gradaţi ai armatei pentru aceste penurii, a spus că se aşteaptă la o contraofensivă ucraineană spre jumătatea lui mai. „Această contraofensivă ar putea deveni o tragedie pentru ţara noastră”, a avertizat el.

Grupul Wagner a fost în prima linie în luptele din jurul oraşului Bahmut. Evgheni Prigojin este în conflict deschis cu ierarhia militară rusă, pe care o acuză că nu a livrat suficiente muniţii oamenilor săi, şi l-a criticat public pe ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, în mai multe rânduri.

Ucraina a anunţat în această săptămână că încheie pregătirile în vederea unei contraofensive. Duminică, guvernatorul regiunii ruse Briansk, frontalieră cu Ucraina, a anunţat că un bombardament ucrainean care a vizat un sat rus s-a soldat cu patru morţi şi doi răniţi.

Sâmbătă, un atac cu dronă a provocat un incendiu într-un depozit de ţiţei din Sevastopol, port în care se află flota rusă de la Marea Neagră în Crimeea, potrivit autorităţilor din peninsula anexată de Rusia.

 

 

sursa Agerpres

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare