Coreea de Nord a lansat din nou aproximativ 310 de baloane cu deşeuri spre Coreea de Sud

Coreea de Nord a lansat din nou aproximativ 310 baloane cu deşeuri peste graniţa sa de sud, în noaptea de duminică spre luni, potrivit armatei sud-coreene citate de agenţia Yonhap, după ce Kim Yo Jong, influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a promis o „nouă ripostă”, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Cel mai recent lot de baloane încărcate cu deşeuri a fost trimis duminică şi conţinea deşeuri de hârtie şi plastic, fără niciun material toxic detectat până acum”, a indicat Statul Major Interarme sud-coreean, potrivit Yonhap. Luni dimineaţa nu au fost detectate alte baloane, a adăugat sursa citată.

Armata sud-coreeană a estimat duminică la aproape 330 numărul de noi baloane cu deşeuri care au fost trimise sâmbătă de Phenian, ca răspuns la trimiterea de pliante de propagandă în Nord de către militanţi sud-coreeni, notează AFP.

Parlamentul Coreei de Sud a votat o lege în 2020 pentru a inculpa trimiterea de manifeste către Coreea de Nord. Însă legea, care nu era respectată de activişti, a fost anulată anul trecut pentru că ar încălca libertatea de expresie.

Kim Yo Jong a ironizat Coreea de Sud pe tema baloanelor trimise, afirmând că nord-coreenii nu fac decât să-şi exercite libertatea de expresie.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare