Coreea de Nord a lansat un tir multiplu de rachete de croazieră

Coreea de Nord a lansat miercuri un tir multiplu de rachete de croazieră în largul coastelor sale estice, a anunţat armata sud-coreeană, care desfăşoară în aceste zile exerciţii militare comune cu forţe americane, transmite Reuters, arată Agerpres.

Rachetele au fost trase în jurul orei locale 10:15 (01:15 GMT) din provincia Hamgyong de Sud, a indicat Statul Major sud-coreean.

Nu este clar deocamdată câte proiectile au fost trase şi de ce tip, însă Statul Major a menţionat că serviciile de informaţii sud-coreene şi americane analizează detaliile rachetelor.

‘Ne vom încheia cu succes exerciţiul Freedom Shield conform planificării’, a transmis armata într-un comunicat.

Coreea de Sud şi SUA vor încheia joi ‘Freedom Shield 23’ după 11 zile de exerciţii.

Lansările de miercuri au avut loc la doar trei zile după ce Coreea de Nord a tras o rachetă cu rază scurtă de acţiune în largul coastelor sale estice.

Phenianul critică de multă vreme exerciţiile desfăşurate în comun de forţele sud-coreene şi americane, spunând că sunt o pregătire pentru invadarea Coreei de Nord.

Coreea de Sud şi SUA neagă, afirmând, în schimb, că trebuie să se pregătească împotriva unei agresiuni nord-coreene.

Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, lansările de miercuri ar fi putut să implice rachete de croazieră ‘strategice’, termen folosit de obicei pentru a descrie armamente cu capacitate nucleară.

Cel mai recent tir cu rachete de croazieră strategice cunoscut al Phenianului a avut loc la 12 martie, când au fost lansate două rachete de pe un submarin.

Coreea de Nord şi-a înmulţit testele militare în ultimele săptămâni, lansând o rachetă balistică intercontinentală săptămâna trecută şi efectuând ceea ce a numit a fi o simulare de contraatac nuclear împotriva SUA şi a Coreei de Sud în weekend.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare