Cornel Nistorescu: Iohannis, pe post de căprar-şef scos la raport la Washington, ne transmite un mesaj de călător vesel

„Klaus Iohannis nu mai are curajul să facă  la București declarații despre situația din țară. Le face departe de  populație, de presă și de urși. De la Washington, ne transmite mistificări și  încurajări. Aflat  pe poziția de figurant și de căprar la raport la  summitul NATO, el a transmis populației un mesaj de călător vesel. Parcă ar fi vrut să-i bată obrazul și să o admonesteze: Nu vă mai plîngeți atîta!”, scrie, în Cotidianul, jurnalistul Cornel Nistorescu.

„Nu ne așteaptă nicio criză economică, nu ne așteaptă creșteri fantastice de taxe. Dar nici nu cred că putem să ne așteptăm la austeritate guvernamentală în an electoral. Sigur, deficitul va fi considerabil mai mare decât 3%, care este considerat optim, dar nu mă aștept să apară o situație extraordinară, să avem criză, să creștem taxele și alte lucruri”, a „șoptit” Klaus  Iohannis unor jurnaliști aflați în preajma sa pe la Washington.

Ați înțeles? O să fie  bine, dar trebuie să facem ceva. Să găsim vinovații. Și îngrijoratul nostru dulap săsesc s-a gîndit că trebuie atacați vinovații. Și a început „Noi, din păcate, nu am reușit… sau, ca să mă exprim mai clar: guvernele românești nu au reușit să crească colectarea până la un nivel rezonabil……”.

Sesizînd că persoana  întîi plural îl include și pe  dînsul, a dat-o la întors. El n-are treabă cu taxele, cu guvernarea de doi lei, cu PNRR-ul, cu ministrul Finanțelor scos din pălărie și cu șmecheriile practicate pentru a strînge șurubul. El  vorbește din cer și din avionul călătoriilor sale de lux. Și pentru un zbor și un somn liniștit are nevoie de o conștiință împăcată. De vină sunt alții. Chiaburii din anii propagandei proletcultiste au fost înlocuiți cu „evazioniștii”

„ De ce să lăsăm evazioniștii să trăiască extraordinar de bine să se îmbogățească peste măsură și Guvernul să fugă tot timpul după niște bani pe care cu greu reușește să îi colecteze. Nu sunt absolut de acord cu aceste scenarii promovate intens de un anumit partid și de unii din Comisia Europeană. Să tratăm chestiunile cu calmul cuvenit” a  zis președintele Iohannis.

O să ne fie  bine!

„Nu ne așteaptă nicio criză economică, nu ne așteaptă creșteri fantastice de taxe”.

O să ne fie bine dar trebuie să-i prindem pe evazioniști.

Aflat departe de țară  și întrebat de incidental  cu ursul din ultimele știri, președintele  Klaus Iohannis, bucuros că România a  fost pomenită de două ori în materie de  ajutorarea Ucrainei, s-a  grăbit să o scalde:

Cred că s-a ajuns prea departe. Sunt foarte îngrijorat și m-a șocat evenimentul. Sîmbătă, am fost eu pe un traseu în Bucegi și apoi să aflu că foarte aproape de locul unde m-am aflat s-a întâmplat această nenorocire. Îmi place foarte rău pentru victimă, pentru familia ei.

Problema cu urșii nu e deloc nouă și clasa politică a reacționat de fiecare dată punctual. E o mare emoție, se convoacă o ședință de guvern, se discută în Parlament și apoi trecem mai departe.

Dacă vrem să avem un turism sănătos, nu putea să lăsăm ca oamenii să fie omorîți de animale, cum animalele nu trebuie omorâte pentru distracție. Trebuie găsită calea de mijloc.

Avem prea mulți urși, incidente când oameni sunt răniți sau uciși și nu se poate continua așa.

Nu sunt vânător, nici specialist, dar trebuie venit cu o lege care să respecte toate normele europene, dar și viața oamenilor.

Nu putem să protejăm animale în detrimentul oamenilor”.

Ați înțeles?  S-a pronunțat  exact ca și în legătură cu creșterile de taxe. Adică, o să fie  bine și el o să fie departe!”, scrie Nistorescu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare