Cornel Nistorescu: Populația nu mai suportă și iese pe străzi; protestează profesorii si învățătorii, lucrătorii din sănătate ies pe străzi în halate și cu acuzații scrise pe pancarte și „înarmați” cu cîte o cruce, poliția, aflată în criză de oameni, fierbe și ea, mecanicii din transporturi amenință și ei cu intrarea în grevă, mai rămâne ca procurorii, judecătorii, generalii, parlamentarii și primarii să facă greve pentru conservarea veniturilor. Adică, să nu le scadă! Condițiile de muncă se înrăutățesc peste tot, iar diversiunile lansate de structurile de putere se chinuie să difuzeze mesajul că „E bine, e bine, încă este bine!”

„Nu mai poți trece prin Piața Victoriei. Sau aștepți până ți se urăște, pînă cînd șarpele de mașini se tîrăște pe lîngă mulțimea de protestatari. Cam același lucru se întîmplă și în piețele și spațiile centrale din marile orașe din provincie”, scrie jurnalistul Cornel Nistorescu în Cotidianul.

„–E grevă, anunță radiourile. Poliția recomandă trasee alternative!

Locurile de protest sunt cea mai clară foaie de temperatură a societății românești. Populația nu mai suportă și iese pe străzi. Protestează profesorii si învățătorii. Lucrătorii din sănătate ies pe străzi în halate și cu acuzații scrise pe pancarte și „înarmați” cu cîte o cruce. Poliția, aflată în criză de oameni, fierbe și ea. Mecanicii din transporturi amenință și ei cu intrarea în grevă. Mai rămîne ca procurorii, judecătorii, generalii și parlamentarii și primarii să facă greve pentru conservarea veniturilor. Adică, să nu le scadă!

Condițiile de muncă se înrăutățesc peste tot, iar diversiunile lansate de structurile de putere se chinuie să difuzeze mesajul că „E bine, e bine, încă este bine!”

Populația se plînge prin piețe de creșteri de prețuri, de locuri de muncă, de taxe, de sărăcie, de rapacitatea micului funcționar și a celor aflați sub umbrela puterii.

Bate un vînt de viitor nesigur!

Meritul profesorilor este enorm. Au reabilitat ideea de grevă. Au redat populației dreptul și conștiința protestului. Au ridicat o uriașă oglindă în fața guvernanților și a pîrlitelor noastre elite. Mai tare ca oricînd, se vede cît de grosolan mint, că nu știu, că improvizează, că nu sunt capabili să găsească răspunsuri în marile dosare ale României. Cu spoiala lor de competență și moralitate, ei încearcă mereu o amăgire a populației.

Construcția aproape butaforică a democrației din România se clatină de la temelii pînă la toate încheieturile. Memorandumuri, ordonanțe, ședințe, declarații proiecte de îmbunătățire, calea politică pavată cu vorbe sforăitoare spre decăderea statului.

Ce înseamnă asta?

Că lucrurile merg prost în mai toate domeniile.

Că țara este condusă și guvernată mai incoerent ca niciodată.

Că președintele României prestează numai de ochii lumii.

Că guvernul, din așa zise „rațiuni poltice”,  reunește cei mai nepricepuți oameni din domeniile hotărîtoare pentru existența societății și a statului.

Cine ar putea să ierte PSD-ul lui Marcel Ciolacu pentru desemnarea unui ministru al Finanțelor care n-a depășit condiția de scîrța-scîrța pe bloguri și site-uri și a tăcut în tot procesul îngropării României în datorii?

Cine și cum ar putea să uite că profesorul suplinitor Klaus Iohannis le-a numit pe Monica Anisie și Ligia Deca la Educație, pe Nicolae Ciucă în fruntea guvernului, pe Bogdan Aurescu la Externe.

Cine și cum să înțeleagă și să ierte PNL-ul de învîrtelile de la Energie cu Virgil Popescu?

Mai simplu. Diagnosticul protestestelor este scurt. Țara este condusă de niște proști cu ifose.

În stradă, poporul dă semne că se simte într-un mare pericol”, scrie Nistorescu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare