Corul Madrigal – turneu aniversar la Washington, New York, Chicago şi Seattle; revine în SUA după 35 de ani

Corul Naţional de Cameră ‘Madrigal – Marin Constantin’, dirijat de Anna Ungureanu, va efectua, în perioada 24 noiembrie – 4 decembrie, un turneu aniversar în SUA, la invitaţia Ambasadei României la Washington.

Programul va cuprinde şase concerte în patru mari oraşe: Washington, New York, Chicago şi Seattle, biletele fiind epuizate în primele zile de la lansare, informează organizatorii.

Concertele vor avea loc în clădirea Congresului american şi la National Cathedral din Washington, DC; în New York, la Saint John the Divine Cathedral şi în celebra sală de concerte Merkin Hall; la Town Hall din Seattle şi la Saint James Lutheran Church din Chicago.

După 35 de ani de la ultimul său turneu peste ocean, când la unul dintre spectacole a participat preşedintele Jimmy Carter, Corul Madrigal se va întâlni cu publicul american, dar şi cu românii de pe ambele coaste ale Americii, cu un repertoriu amplu de muzică renascentistă, colinde româneşti şi internaţionale, precum şi compoziţii corale universale.

‘Corul Madrigal este unul dintre cele mai bune proiecte culturale pe care România îl poate prezenta lumii, un vector important al diplomaţiei noastre publice, o emblemă de primă clasă care pune ţara noastră pe harta culturală a lumii. Turneul Corului Madrigal este şi o ocazie excelentă de a celebra talentul românesc, acesta fiind motto-ul sub care ambasada noastră a organizat evenimentele de diplomaţie publică în acest an’, a declarat ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, citat în comunicat.

Cu aproape o lună înainte de începerea turneului, au fost epuizate toate biletele, motiv pentru care organizatorii au decis ca în Chicago Corul Madrigal să susţină un al doilea concert, pe lângă cel programat iniţial.

Organizat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii împreună cu Institutul Cultural Român de la New York, cu sprijinul Ministerului Culturii şi al sponsorilor Banca Transilvania, Vodafone, ING, UiPath şi Fan Courier, turneul Corului Madrigal anticipează sărbătorile de iarnă şi marchează Ziua Naţională a României.

Turneul Corului Madrigal în SUA se înscrie în programul aniversar MADRIGAL 60, care include o serie extinsă de evenimente culturale ce se desfăşoară pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură a Corului Madrigal, devenit un simbol al performanţei artistice naţionale şi al imaginii României în lume.

De-a lungul existenţei sale, Corul Madrigal, dirijat de fondatorul său, Marin Constantin, a avut cinci turnee în Statele Unite ale Americii.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare