Covasna: Doi elevi de la Liceul de Arte din Sfântu Gheorghe, premiaţi la Olimpiada Naţională de Arta Actorului

Doi elevi de la Liceul de Arte din Sfântu Gheorghe au fost premiaţi la Olimpiada Naţională de Arta Actorului desfăşurată zilele trecute la Brăila.

Conducătorul Secţiei de Teatru a Liceului de Arte ‘Plugor Sandor’ din Sfântu Gheorghe, Fazakas Misi, a declarat că cei doi elevi, Hubbes Gellert Matys, şi Kurko Karolina Fatima, ambii din clasa a XI-a, au câştigat locul întâi, respectiv locul al doilea la Secţiunea individual.

Fazakas Misi a menţionat că Secţia de Teatru a Liceului de Arte ‘Plugor Sandor’, înfiinţată în anul 2000, a câştigat, în ultimii ani 20 de premii naţionale şi internaţionale, atât individual, cât şi cu spectacole şi filme.

‘În acest an abia început, Secţia de Teatru a Liceului de Arte ‘Plugor Sandor’ din Sfântu Gheorghe a obţinut importante premii. Pe lângă Olimpiada Naţională de Arta Actorului, la ediţia XXI a Concursului Naţional de Poezie ‘Atlantisz Harangoz’, organizat la Cluj Napoca între 1-2 aprilie, elevii secţiei noastre de teatru au obţinut patru premii: Fazakas Balint – premiul I, Kurko Karolina Fatima – premiul al II-lea şi un Premiu special, iar Mantia Lilla – menţiune. Înainte de această competiţie, între 3-5 martie a avut loc ediţia XV a Concursului de Recitaluri de Balade, destinat elevilor din Bazinul Carpatic, de unde eleva noastră Kurko Karolina Fatima a venit acasă cu două premii speciale : unul pentru dicţie frumoasă şi arta vorbirii, iar celălalt a fost Premiul Special al Publicului’, a precizat Fazakas Misi, într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

Olimpiada Naţională de Arta Actorului destinată claselor de teatru din liceele de arte din România, organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, a avut loc în perioada 3-6 aprilie a.c la Brăila, iar la aceasta au participat 160 de elevi din 16 judeţe ale ţării. Juriul a fost alcătuit din profesori de la cele mai renumite universităţi de teatru din ţară.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare