Covasna: Teatrul independent Osono prezintă, la Budapesta, spectacolul ‘Chipul din oglinda apei’

Teatrul independent Osono din Sfântu Gheorghe a început, luni, un turneu în mai multe oraşe din Transilvania cu spectacolul ‘Chipul din oglinda apei’, cea mai longevivă producţie a trupei.

Managerul teatrului, Fazakas Misi, a declarat că spectacolul, care are la bază poveştile de viaţă ale unor tineri, va fi prezentat săptămâna aceasta la Miercurea Ciuc, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş, iar vineri, 18 noiembrie, va fi jucat pe scena Teatrului ‘Katona Jozsef’ din Budapesta, unul dintre cele mai renumite teatre din Ungaria.

Acesta a menţionat că piesa rezistă în repertoriul trupei de aproape un deceniu, datorită faptului că scenariul iniţial este îmbogăţit şi dezvoltat, prin raportarea continuă la realitate şi adăugarea de noi confesiuni.

‘Chipul din oglinda apei a avut 618 de reprezentaţii în 24 de ţări, de pe trei continente (…) Fiecare reprezentaţie cu ‘Chipul din oglinda apei’ este urmată de o întâlnire cu spectatorii, prin care trupa Osono deschide o dezbatere pe marginea problemelor şi a temelor abordate în spectacol: sărăcia şi abandonul şcolar şi cel familial, avortul, rupturile dintre părinţi, neîncrederea în autorităţile publice, inconsecvenţa programelor de şcolarizare şi lipsa modelelor din viaţa copiilor şi a tinerilor. Acest spectacol rezistă în repertoriul trupei Osono de aproape un deceniu şi se bucură de un real succes naţional şi internaţional datorită substanţei sale inovative. Mai precis, este vorba de un concept teatral inovativ care permite dezvoltarea scenariului iniţial, prin explorarea subiectivităţii unor noi participanţi şi adăugarea de noi confesiuni, prin diversificarea formelor de expresie umană şi artistică şi prin raportarea continuă la realitatea curentă şi la diverse publicuri ţintă’, a declarat Fazakas Misi.

Osono, înfiinţat în anul 1993 ca trupă şcolară de teatru, funcţionează de mai bine de un deceniu ca teatru independent, fiind format dintr-un nucleu de tineri care i-au asigurat continuitatea şi este implicat în diverse proiecte sociale şi educaţionale la nivel naţional şi internaţional.

‘Teatrul Osono este o iniţiativă teatrală independentă, un atelier cultural unde tinerii au şansa de a experimenta diverse formule teatrale contemporane. Teatrul Osono produce spectacole de teatru, organizează workshopuri şi traininguri pentru tineri şi adulţi, iar toate reprezentaţiile sale teatrale sunt urmate de dialoguri cu spectatorii, cu scopul de a exersa împreună comunicarea pe teme de interes comun. Proiectele educaţionale şi sociale ale trupei Osono sunt gândite drept spaţii de întâlnire şi dezbatere pe teme de maximă actualitate, unde participanţii trăiesc o intensă experienţă a cunoaşterii de sine, prin confruntarea cu ceilalţi’, au menţionat reprezentanţii companiei. AGERPRES / (A, AS – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare