luni, august 15, 2022

COVIDUL NATIONAL LIBERAL CRESTIN SALVATOR PLUS DEMOCRAT

Dreptaciului politic poți să-i ceri demisia de-o mie de ori dar nu poți să-i iei niciodată instictul de a se lipi de istorie precum musca de BMW-ul rulat pe autobahn.

Pe dreptaci și nemțălăi îi gasești altoiți în istorie de Independența României,de provocarea și înăbușirea răscoalei din 1907, de Unirea cea Mare din timpul apogeului Gripei Spaniole, de Grânarul Europei, de saltul economic după Criza Mondială din 33, de privatizarea Daciei și de integrarea în UE.

Conjunctura și deznodământul favorabil al evenimentelor au făcut din dreptaci statui sau nume de străzi și în consecință istoria le-a băgat sub preș apucăturile de voievozi scăpătați al celor mai mulți dintre aceștia.

Lăsați într-un mod stângaci de stângacii Pe-Se-De să se erodeze la guvernare, aceștia s-au dovedit eficienți prin delăsare câștigând astfel duelurile politice contra stângii ocupând invariabil penultimul loc.

Egocentrici și egolatrii din fire au lăsat recent pentru posteritate câteva selfie-uri fabuloase precum depășirea crizei sanitare douăzeci-20-douăzeci 21, intâmpinarea mașinii cu pinguini, și startul pentru podiumul vaccinării mondiale…

Dacă analizăm ADN-ul liberal , sigur istoria viitoare va rezerva o vitrină de cristal în care se vor regăsii eradicarea SARS-COV2, privatizări și exploatări cu deznodământ favorabil, salturi economice, înarmarea și modernizarea armatei, despăgubiri de sforari păgubiți și opt spitale regionale.

Istoria viitoare va consemna însă și faptul că în timpul marii pandemii, atunci când majoritatea statelor moderne au pus mână de la mână să prepare un leac, ai noștrii dreptaci se aflau în același tablou cu cei care din lipsă de infrastructură sanitară au dovedit accidental, în mod repetat, că o scânteie poate învinge Covidul prin afumare sau pârjolire.

COVIDUL NATIONAL LIBERAL CRESTIN SALVATOR PLUS DEMOCRAT

O Idee:

Luminându-vă asupra a ceea ce a fost, veţi putea mai uşor vedea ceea ce ar trebui să fie.”

ION I.C.BRĂTIANU

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner