Cozmin Guşă: Avem două „probleme naționale”, să-i găsim slujbă lui Iohannis, respectiv partid lui Geoană. Victoria românilor va fi că niciuna dintre ele nu se va rezolva. Hai sictir, băi paraziților!

„Iohannis și Geoană! Doi indivizi care au lucrat la stat toată viața lor, și asta este revoltător doar prin faptul că nu putem reține treburi folositoare pe care vreunul dintre ei să le fi făcut în beneficiul României. De vreun an avem două probleme naționale, dezbătute pe larg în presă, anume ce funcție în marea diplomație internațională poate căpăta Iohannis la finalul mandatelor, respectiv dacă lui Geoană i se poate găsi un partid politic ce să-l susțină pentru prezidențiale. Spun că acestea sunt probleme naționale și pentru că sunt angrenate forțe importante, oameni din statul român în cazul Iohannis, respectiv diplomați internaționali la Geoană, care se ocupă și fac mari presiuni pentru ca să-i rezolve pe cei doi”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă.

„Zilele trecute am realizat că problema Iohannis-Geoană s-a internaționalizat, dar și că se râde de România cu poftă și batjocoritor la Bruxelles, din cauza lor. Spre exemplu, multe acțiuni din lobby-ul pentru Iohannis și Geoană se petrec în biroul lui Mark Gitenstein, omul lui Biden și ambasadorul SUA la UE. Emisarii părților îi cer acestuia sprijinul și-l informează despre stadiul negocierilor, iar faptul comic e că, imediat ce pleacă susținătorii unuia, vin emisarii celuilalt ca să deconstruiască argumentele adversarului. Da prieteni, ați ghicit, Iohannis și Geoană apar și acționează ca rivali în fața ”marelui licurici”, ce arbitrează astfel meciul unor nevolnici ce umilesc România prin modul lor de a acționa.

Despre Iohannis, zilele trecute Ion Cristoiu observa corect cum și cât de tare încurcă jocurile în interiorul NATO prin pretenția lui de șefie, iar faptul e asimilabil situației prin care președintele nostru face astfel un joc important, dar în favoarea lui Putin. Iar în plus, că dacă măcar o dată Iohannis ar fi acționat așa atunci când era vorba de interesele României, nu de ale sale personale, încurcând dictatele euroatlanticilor ce contravin intereselor noastre naționale, am fi beneficiat și noi. În cazul lui Geoană putem remarca că se (și ne) face de râs, deoarece nimeni nu poate pricepe în mediul internațional cum un șef la NATO, primul în sondaje după cum zice el, având mulți bani și susținători celebri, nu trezește interesul de susținere din partea niciunui partid politic semnificativ. Noi știm răspunsul, ce e valabil în cazul fiecăruia, anume că Iohannis și Geoană sunt considerați nocivi și nefolositori chiar de către cei ce sunt solicitați azi să-i susțină.

Cunoscând destule detalii în plus, fac azi pronosticul că Iohannis nu va căpăta nici o funcție externă la nivel înalt, dar și că Geoană nu va fi susținut de către nici un partid din cele patru cu structuri de organizare la nivel național (PSD, PNL, AUR, ADU). Iar prin toamnă, când treburile se vor limpezi mai bine, amândurora le va suna în urechi ceva de genul ”Hai sictir, băi paraziților!”, iar asta va fi considerată o victorie a românilor în fața unor asemenea ipochimene”, scrie Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare