Cozmin Guşă: Cu cât îl vor „demoniza” mai mult, televiziunile şi presa mainstream, pe Călin Georgescu, cu atât îl vor face mai popular în rândul românilor

„Prieteni goldiști, încep glumind, transmițându-vă altă glumă care mi-a inundat mesageria în această dimineață. Amici de-ai mei mi-au spus: nu fi trist, că ajungi la Cotroceni; inițialele tale cel puțin sunt acolo, apropo de Călin Georgescu și Cozmin Gușă, avem aceleași inițiale și, da, cred și eu, fără să fiu frustrat deloc, că acest loc al lui Călin Georgescu probabil că ar fi fost potrivit și nimerit pentru mine. Diferența este că eu am priceput că nu se poate să înaintezi în România fără servicii secrete, iar cum eu nu sunt securist, n-am avut parte de acel suport și, după cum bine știți, am refuzat să mă las batjocorit încă o dată de către Statul Paralel”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă.

„Încep cu o descriere scurtă, spunându-vă că, după alegerile de ieri, trebuie să vă fie clar că totul e făcut praf în statul român și urmează ceva mult mai rău, iar autorii reali ai dezastrului profită, momentan, deoarece cunosc cel mai bine resorturile intime. Tot ceea ce o să vă spun astăzi, inclusiv în discuțiile cu colegii mei, o să vă convingă de acest lucru. Încep, însă, în mod telegrafic, cu concluziile acestor alegeri, în număr de 10:

  1. Următorul președinte al României se numește Călin Georgescu. Asta este prognoza pe care o fac, din experiența pe care am acumulat-o, putând să proiectez ce se va putea întâmpla și ce nu se va putea întâmpla în următoarele două săptămâni. Chiar dacă deja a început o acțiune de demonizare a lui Călin Georgescu de către partida sorosistă a Statului Paralel, acest lucru nu va duce la altceva decât la potențarea candidaturii lui și chiar la crearea unui val în favoarea lui Călin Georgescu, mai mare decât cel de 22% de la primul tur. Deci pot să spun că în acest moment sorosiștii sunt practic fără soluție; au pornit pe un proiect în care trebuiau să i-o opună pe Elena Lasconi lui Marcel Ciolacu, și tot n-ar fi avut câștig de cauză, și au ajuns într-alt scenariu, pentru că alte forțe subterane s-au mișcat. Acum o să înțelegeți și o să vedeți de ce a fost eliminată Diana Șoșoacă din candidatură de către Curtea Constituțională, care s-ar putea să mai vrea să joace o dată, dar, dacă va fi val popular, îi va fi greu (mă refer la momentul alegerii lui Călin Georgescu) și aici puteți să adăugați și blocarea mea la candidatură. Vă reamintesc că am stat cinci luni de zile în candidatură și nicio televiziune n-a vrut să mă mediatizeze și niciun institut să mă măsoare. Ce s-a demonstrat ieri și are relevanță pentru prognoza mea legată de viitorul președinte, Călin Georgescu, este textura suveranistă a electoratului României și desigur că aici am punctat, și o mai spun o dată, despre importanța subterană a factorului Mugur Isărescu, nu doar cel mai longeviv om de la vârful puterii, dar și un mare (poate cel mai important) jucător de putere din România; în pofida aparențelor, care arată un relativ conflict între Călin Georgescu și Mugur Isărescu, ei au un parteneriat foarte vechi și cred că prin prezentarea publică sau semipublică a acestui conflict au reușit să-și ascundă parteneriatul.
  1. Sfârșit de etapă istorică pentru PSD și, sigur, sfârșit de carieră de președinte al PSD pentru Marcel Ciolacu. În acest caz, se decontează superficialitatea. Este impardonabil să ți se întâmple așa ceva, să nu poți să-ți câștigi voturile în fiefurile tradiționale din postura de prim-ministru, să te depășească cineva ca Elena Lasconi, pentru că aici nu vorbim despre un val natural la Elena Lasconi, ci vorbim despre niște lucruri programate. Acest final de etapă în PSD o să însemne mult pentru viitorul politic al României, pentru că trecerea în următoarea etapă PSD-istă se va face printr-o rupere, care rupere sigur că nu va fi simplă. Remarcați aici, pe lângă neglijența lui Marcel Ciolacu și, în mod evident, trădarea unor pesediști.
  1. Eliminarea PNL-ului și a lui Iohannis din jocul de putere, cu factorul Eduard Hellvig inclus. Ce vreau să spun? Vreau să spun că, în cele mai importante fiefuri ale PNL, de la cel al lui Bolojan, până la cel al lui Falcă, până la multe altele, a ieșit pe primul loc Călin Georgescu. Este evident că, în interiorul PNL, a fost o trădare în favoarea lui Călin Georgescu, trădare pusă la cale pentru eliminarea de la vârful puterii sau de la posibilitatea de a influența puterea a lui Iohannis și a oamenilor săi. Din acest punct de vedere vorbim despre o treabă salutară. Interesant, însă, va fi cum această trădare din interiorul PNL-ului, despre care n-am nicio îndoială că a fost administrată de către amicul meu Eduard Hellvig, din dorința de a se răzbuna pe Iohannis și din dorința de a se racorda altui plan de putere, această trădare va fi decontată și intern, și public. Starea PNL-ului este una mult, mult mai gravă decât cea a PSD-ului. Este adevăratul bolnav al politicii românești, care, dacă nu-i atent, poate ajunge foarte repede pe catafalc.
  1. Invalidarea lui George Simion și a AUR-ului ca alternativă suveranistă la actuala putere. Ei bine, pentru acest lucru v-am pregătit și v-am spus că George Simion va pierde mult din cauza faptului că, în ultimele luni, s-a dat peste cap și s-a transformat din suveranist în populist, lăsându-i locul lui Marcel Ciolacu pentru a deveni suveranist; vă reamintesc întâlnirile cu Viktor Orban și telefoanele cu Donald Trump, plus relația cu Biserica Ortodoxă. Ei bine, de acest avantaj a profitat Călin Georgescu. E limpede că AUR-ul este pe tobogan, Simion a înregistrat un scor mai slab decât scorul slab realizat de către AUR la europarlamentare, a fost la 13% sub acel 15%.
  1. Partidele românești sunt depășite și slabe, conduse de către ageamii pilotați de către serviciile secrete. Treaba asta este evidentă și ea poate să fie exemplificată prin starea fiecărui partid, prin prisma scorurilor obținute de către candidați. Nu vorbesc doar despre partidele principale, ci și despre celelalte. Observați, prieteni, că sunt cinci candidați susținuți de către partide care au obținut doar câteva zeci de mii de voturi, unii câteva mii de voturi, prezentându-ne nouă 200.000 de semnături. Este evident că a fost o mare minciună și ei au fost candidați ilegali, candidați de tip satelit, care au gravitat în acest fel. Spre cinstea lor, independenții din această campanie, Călin Georgescu, Mircea Geoană și Cristian Diaconescu, și-au obținut cu toții marca de peste 200.000 de voturi, repet, spre deosebire, de cei ai partidelor mincinoase.
  1. Manipularea prin sondaje falsificate se va sfârși, pentru că asta s-a întâmplat: institutele de sondare s-au decredibilizat, la pachet și în mod individual. N-a fost nici măcar un singur institut de sondare care să marcheze ceea ce s-a întâmplat cu adevărat de-a lungul campaniei și cu atât mai puțin care să reușească să ne spună la exit-poll ce s-a întâmplat, să fie măcar pe aproape. Niciunul! Și gândiți-vă că ele au un rol foarte important în societate. Sunt entitățile de tip profesional prin care luăm pulsul, cei care ne ocupăm să comentăm realitatea sau chiar simplii cetățeni care doresc să vadă perspectiva, să luăm pulsul țării, să vedem în ce zonă evoluează anumite lucruri. Institutele noastre au fost preluate de către ofițerii din Securistan, fiecare alocat pe la alt serviciu secret și plătit din banii partidelor care sunt de la buget și, practic, s-au decredibilizat. Piața asta devine liberă. Nu mai avem ce vorbi despre nici măcar un singur institut de sondare care să rămână în picioare.
  1. Jocul serviciilor secrete în politica românească s-a dovedit lamentabil, pentru că nu au ținut cont de agenda cetățeanului, pentru că s-au încurcat în strategii, pentru că, în mod evident, au ajuns astăzi într-o situație fără ieșire, în care li s-a depistat implicarea în jocurile de putere din PSD, din PNL, pro Iohannis, anti-Iohannis, din AUR, din PNCR-ul ăla al celui care a venit din Statele Unite, Cristian Terheș, să ne spună cum ne salvează. Vă dau toate exemplele și inclusiv jocul serviciilor secrete din spatele candidaților, care, în cvasiunanimitatea lor, sunt agenți de influență ai acestor servicii. S-au făcut cu toții praf, dar ce este grav pentru statul român este că aceste servicii secrete, de fapt, s-au făcut praf și a fost foarte evident cu ocazia zilei de ieri, în care s-au călcat pe picioare, s-au amenințat reciproc, până am ajuns în această situație, care este una foarte, foarte, foarte complicată, după cum voi demonstra în perioada următoare prin discuțiile cu confrații mei.
  1. Implicarea Moldovei, adică a Republicii Soros, în alegerile românești. Aici vă semnalez, prieteni, că mare parte dintre cei din diaspora care au votat-o pe Elena Lasconi au fost, de fapt, moldoveni cu cetățenie românească, motorizați de către puterea de la Chișinău, căreia i s-a șoptit de la nivelul Laurei Codruța Kovesi că ar trebui sprijinită Elena Lasconi. O altă tură de moldoveni s-au plimbat ieri cu autocarele prin România; așa ați văzut la secțiile de votare prezență de 165%, de 250%, de 300%. De ce? Pentru că în aceste autocare foarte mulți cetățeni moldoveni au venit și au votat poate multiplu, poate cu mai multe buletine sau cărți de identitate, atenție, din secție în secție și așa am ajuns pe listele suplimentare să avem nu se știe cât, dar sigur mult peste 1 milion de voturi moldovenești.
  1. S-a vorbit despre implicarea Rusiei în favoarea lui Călin Georgescu și s-a ajuns la prezentarea imaginii de tur 2 (în ultimele ore asta am primit) de tip Putin contra Soros, adică Georgescu ar fi al lui Putin, Lasconi ar fi a lui Soros. Că Lasconi este a lui Soros nu am nicio îndoială în acest moment, dar că Georgescu este al lui Putin nu am nicio dovadă și mă și îndoiesc. Există o asemănare între ei: amândoi în tinerețe au fost campioni la judo, și vă spune președintele Federației de Judo, știu cu precizie acest lucru, dar asta nu înseamnă că există o apropiere. Dacă o să existe, o s-o vedem în plan concret, pentru că Rusia nu umblă cu povești. Deocamdată, dacă luăm în considerare sprijinul extraordinar primit de Călin Georgescu de la TikTok, mai degrabă m-aș duce pe varianta chinezească de sprijin a lui Călin Georgescu, care, dacă va ajunge președinte, așa cum eu spun astăzi că are cele mai mari șanse, ar putea avea posibilitatea să acceseze această zonă de mare profit geoeconomic care este China
  1. Slăbiciunea și ticăloșia presei din România au fost puse pe tapet cu ocazia alegerilor. Toate minciunile care ni s-au înșirat în ultimii ani (nu vorbesc despre greșeli neintenționate, ci despre minciuni) le-ați receptat ieri și bănuiesc că cu toții v-ați făcut procese de conștiință gândindu-vă cât de manipulați ați putut fi sau s-a încercat să fiți în toți acești ani. Deci, pe lângă treaba cu institutele de sondare, punem și treaba cu presa, în special treaba cu televiziunile de știri, care s-au îmbogățit peste măsură în ultimii trei ani de zile, mințind și manipulând populația României. Însă, ieri, le-a venit nota de plată și li s-a arătat că, practic, nu mai contează. Candidatul care a venit pe locul întâi este candidatul care n-a beneficiat de sprijinul televiziunilor de știri absolut deloc. Asta este o mare palmă, una dureroasă, pe care o încasăm, dar, dacă tot se dă reset la nivel politic, să se dea reset și la nivelul presei din România, a presei mainstream.

Închei și spun că ne așteaptă o perioadă extrem de grea, așa cum am transmis și de dimineață multora: nu vă bucurați, pentru că prima dată ne vom face praf, pentru că asta este textura de STAT EȘUAT, pe care am acceptat-o cu mult prea multă ușurință și mult prea mulți ani și, apoi, cei care mai rămânem în viață, câți rămânem, la modul figurat, desigur, o să putem să ajungem într-o postură de a ne fi mai bine. Avem o atmosferă de tip rușinos, o atmosferă lamentabilă, dar asta e viața. O viață de om îți oferă posibilitatea să treci prin multe astfel de experiențe”, scrie Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare