Cozmin Guşă: „Din cauza lipsei unui prezidențiabil cu şanse care să fie manevrat de Factorul extern, Kovesi este luată din nou în calcule spre a intra în lupta politică de partea fostului USR, azi ADU, de unde cei trei lideri apropiați ei o pețesc, anume Drulă, Orban și Tomac. Se așteaptă, însă, rezultatul ADU la alegerile europarlamentare, care rezultat, dacă va fi sub 15%, nu va fi deloc încurajator pentru Kovesi, dar mai ales se speră în victoriile lui Nicușor Dan și Clotilde Armand la București ce ar putea-o motoriza spre prezidențiale”

„Laura Codruța Kovesi împlinește azi 51 de ani. Se aniversează la Bruxelles, din fotoliul de procuror șef european. Ascensiunea ei la vârful sistemului judiciar din România este legată din punct de vedere public de președintele Traian Băsescu. În mod real, însă, nu se cunosc mecanismele absconse prin care a reușit să parvină din punct de vedere profesional ca procuror fără experiență și realizări. E limpede doar faptul că a fost susținută de către rețeaua Soros de la noi. A trăit momente de glorie publică în calitate de șefă DNA, atunci când, în baza relatărilor de presă manipulate sau involuntar false, românii au considerat că Laura Codruța Kovesi e menită să stârpească focarele de corupție din România. În cuplu cu Florian Coldea, fostul șef operativ al SRI și generalul interlop de azi, a condus la propriu țara în al doilea mandat al lui Băsescu, când acesta, copleșit și șantajat prin faptele de corupție ale apropiaților săi, a fost obligat, practic, să le cedeze lui Kovesi și lui Coldea manetele puterii. Atât de dur a jucat așa-zisa „zeiță a justiției”, încât cei din SRI au poreclit-o „bruta” în informările interne în care vorbeau despre ea”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă, candidat independent la Preşedinţia României.

„A căzut Kovesi în dizgrația puterii, dar și a opiniei publice, odată cu venirea la putere a lui Iohannis, când a fost posibilă devoalarea exceselor judiciare îndreptate împotriva unor politicieni români, dar mai ales sau unor oameni de afaceri români, asta la pachet cu protejarea ilegalităților corporațiilor multinaționale, oblojite mai ales la comanda Ambasadelor SUA și Franței, țări pe care Kovesi le-a deservit cu precădere. Tot pe această filieră, Kovesi a scăpat de acuzațiile din România, din justiția românească, și, având în vedere recomandarea primită în urma isprăvilor românești, a fost impusă ca procuror șef european cu speranța americano-francezilor că Laura Codruța Kovesi va acționa în mod similar, la comandă, împotriva inamicilor lor conjuncturali din UE. Se pare că și-a făcut treaba mulțumitor pentru șefii ei externi, deci Kovesi nu are emoții mari deocamdată ca să-și continue mandatul, ce devine însă din ce în ce mai incomod, având în vedere mizele, dar și puternica contestare din partea șefilor de stat din mai multe țări din UE.

În aceste zile, din cauza lipsei unui prezidențiabil redutabil al Factorului Extern la alegerile din România, Kovesi este luată din nou în calcule spre a intra în lupta politică de partea fostului USR, azi ADU, de unde cei trei lideri apropiați ei o pețesc, anume Drulă, Orban și Tomac. Se așteaptă, însă, rezultatul ADU la alegerile europarlamentare, care rezultat, dacă va fi sub 15%, nu va fi deloc încurajator pentru Kovesi, dar mai ales se speră în victoriile lui Nicușor Dan și Clotilde Armand la București ce ar putea-o motoriza spre prezidențiale. Știu că publicul Gold FM nu o apreciază pe Kovesi deloc, reproșându-i ofensiva anti românească, dusă în paralel cu protecția capitalului multinațional. Am marcat, însă, prin această descriere, aniversarea ei și o declar totuși „Omul Zilei”, dar gri, nici alb, nici negru. Culoarea i se potrivește și ei, dar și atmosferei pe care a creat-o în timpul activității sale din justiția românească”, scrie Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare