Cozmin Guşă: Jurnalista Ioane Ene Dogioiu, zisă „coloneleasa”, gata să-şi anuleze condiţia de ziarist pentru a apăra „binomul” malefic Coldea – Kovesi

„Spectacolul dezvăluirilor despre modul de acțiune al rețelei generalilor-interlopi este unul înfricoșător pentru telespectatorii români și pentru cei ce urmăresc acest scandal, dar cel al apărării în presă a generalilor interlopi de către agenții confirmați sau bănuiți ai rețelei Coldea este unul grotesc. Îi urmăresc pe jurnaliștii din insectarul Statului Paralel cum eludează în mod nesimțit și nepermis realitatea unor dezvăluiri de presă grave, preferând în schimb să chestioneze interesele patronilor de presă legat de acest scandal sau reluând disperați placa cu pro-rusismul sau putinismul nostru, al celor care am devoalat această rețea”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă, candidat independent la Preşedinţia României.

„Acestea sunt reacțiile disperate ale unor oameni șantajabili, forțați să presteze, fiind amenințați dur și obligați să acționeze sub amenințare, repet, așa cum și-au trăit de altfel viața în ultimii 15 ani.

O figură aparte a făcut Ioana Ene Dogioiu, fostă Nadina Forga, zisă „coloneleasa”, un jurnalist bine pregătit, ce a sărit cu argumentația directă la subțirimea dosarului Coldea-Dumbravă de la DNA, respectiv la macularea procuroarei de caz, Mihaiela Iorga Moraru. Pentru Dogioiu nu contează nici înregistrările doveditoare, nici circuitul clar al mitei, nici amenințările apărute în înregistrările audio video, nici identificarea legăturilor dintre infractori în baza unor probe directe. Am vorbit ieri despre editorialul ei în apărarea lui Coldea pentru protecția lui Kovesi, au mai spus și alții; astăzi prezint cauza acestei poziționări infamante a Ioanei Ene Dogioiu, prescurtat IED, ce pare gata să-și anuleze statutul de jurnalist, iar cauza este, așa cum spuneam, Laura Codruța Kovesi și pericolul iminent ca dezvăluirile lui Hideg, alături de alte probe și înregistrări ambientale, atenție, unele realizate inclusiv la Bruxelles și Dubai, s-o aducă pe „zeița justiției” în dosar în calitate de inculpat și/sau complice. IED este o veche prietenă cu Laura Codruța Kovesi. A apărat-o mereu și consecvent, chiar și în dosarul său clar de la SIJ, iar acum rolul Ioanei Ene Dogioiu este unul de, atenție, releu, așa cum ne-a relatat în urmă cu aproape un an fostul prieten (că nu pot să zic iubit) al acesteia de acum 20 de ani, confratele nostru Robert Turcescu. Ce e este releul? Jurnalistul ce dă semnalul vectorizant, iar în restul membrilor rețelei Statului Paralel din presă își orientează abordările în mod conform cu cele ale releului. Așa s-a întâmplat și ieri. A fost simplu de identificat acest lucru urmărind evoluțiile multor jurnaliști acoperiți de la UM-urile de presă ce au reluat după amiaza și aseară și astăzi argumentația lui Dogioiu.

Știu, am primit mesajele voastre, ale celor care l-ați ascultat pe Ion Cristoiu astăzi și v-ați enervat, pentru că în pastila lui zilnică a confirmat-o pe Ioana Ene Dogioiu. O să-mi reproșați că nu-l introduc și pe el în rețeaua de influență a generalilor interlopi. Nu  o fac deoarece Ion Cristoiu nu este în acea rețea; eu consider că el execută și acum, ca și altădată, obișnuita sa procedură de a fi „Gică contra”, lucru necesar de multe ori, dar e limpede, în schimb, că nu sunt de acord cu el și zic că greșește în acest caz.

Deci Ioana Ene Dogioiu nu mai e o simplă „coloneleasă”, ci a devenit, de frica lui Coldea și din grijă pentru Laura Codruța Kovesi, „coloneleasa releu”; odată cu asta, și „Omul Negru” al zilei la Gold FM”, scrie Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare