Cozmin Guşă, la Constanţa: „Statul paralel” e „caracatiţa” formată în România sub oblăduirea americanilor, care a capturat această ţară; Americanii care au avut grijă de România, în special aceia ai lui Soroș, n-au fost suficient de inteligenți încât să ne cucerească prin parteneriate, prin discuții, atunci au făcut-o în forță și au preluat dosarele celor din Justiție, ca să-i poată șantaja în primul rând pe ei, vezi episodul Monica Macovei dosarele de la SIPA, și după aceea cu aceste dosare și cu cei din Justiție aflați la cheremul lor, s-au pus peste capitalul național

Cozmin Gușă, analist politic și candidat independent la alegerile prezidențiale, s-a aflat marți, 7 mai, în studioul Replica TV, unde a acordat un interviu spumos, în cadrul căruia a vorbit, fără menajamente, despre relația sa cu George Simion, despre Adrian Năstase și Liviu Dragnea, dar și despre influența pe care a avut-o în PSD și față de liderii social democrați, fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea. De asemenea, Gușă a vorbit și despre Traian Băsescu și despre cum foștii lideri ai PSD Constanța, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, împreună cu Sorin Strutinsky, l-au ajutat, în 2009, să ajungă președintele României. De asemenea, Cozmin Gușă a vorbit și despre caracatița Statului Paralel și implicația acestuia în viața politică, scrie replicaonline.ro.

„Cozmin Gușă, retras de ceva timp din viața politică, însă tot timpul la curent cu ceea ce se întâmplă, s-a decis să revină pe eșichierul politic din România. Și, nu oricum, ci în calitate de candidat la alegerile prezidențiale. „Lumea știe cine e Cozmin Gușă, dar nu știe că el candidează la alegerile prezidențiale. Într-un mod interesant strategiile pentru cei mai nedoriți în cursă sunt acestea de blocare. Ăstora care sunt în cursă acum le e frică de mine, din pricina competiției slabe eu parcă sunt un balaur, ca un Bau-Bau așa, atunci singura strategie este să nu se discute despre candidatura mea. Dar, vorba ta, e important să știe toată lumea că există o alternativă”, a declarat Cozmin Gușă. Analistul politic a vorbit, în studioul Replica, despre motivele care l-au determinat să candideze la prezidențiale deși, la un moment dat, bătuse palma cu George Simion să fie candidatul AUR la Primăria Capitalei. Ce s-a întâmplat? De ce l-a dezamăgit Simion? „Mirarea mea a fost atitudinea lui George Simion. Eu n-am ascuns că m-am ocupat în ultimul an extrem de îndeaproape de George Simion, de felul în care se prezintă public și cred că s-a văzut. Ne-am împotmolit exact în subiectul legat de candidatura mea la Primăria Capitalei, pe care el mi-a solicitat-o, cumva, în disperare de cauză. I-am explicat lui de vreo șase luni: «mă, băiatule, vezi că acolo e un punct important, partidele vor avea candidați importanți, pentru că Bucureștiul e vitrină, toată lumea se uită în vitrină, important pentru candidații tăi din județe, și a rămas fără candidat cu notorietate. Și, cumva în disperare de cauză, m-a rugat, deși era clar pentru el că nu mai vreau să fac politică, voiam să sprijin pe el să ajungă președinte al României, și m-a rugat să fiu eu candidat la primăria Capitalei. El nu se aștepta să-l scot din belea, a fost foarte bucuros. I-am spus că am o condiție, nu știu dacă voi câștiga sau nu voi câștiga primăria Capitalei, dar condiția mea este ca tu în mod concomitent, să îți anunți candidatura la președinția României. Pentru ca să te pot ajuta, ies pe scenă, mă bat cu ăia – atunci era Cârstoiu candidatul comun al alianței PNL-PSD, era și Piedone, venea și Nicușor Dan. Mirarea mea a fost că a refuzat candidatura și atunci nu ne-am mai potrivit. Adică, inițial, era de acord cu asta, s-a gândit câteva zile și a zis că nu e de acord”, a  explicat Gușă.

„Pe mine m-a întărâtat acest acest refuz al lui, pe care nu l-am înțeles, pentru că eu pentru asta îl pregăteam de un an de zile, să fie un bun președinte al României, se știe mai multă geopolitică, să aibă mai multe relații în plan european, și altele. N-am înțeles de ce s-a întâmplat asta. Da, m-a dezamăgit. Nu ne-am certat, mai schimbăm mesaje, dar s-a terminat acum cu treaba de asistență din partea mea. Dar, revenind, asta m-a întărâtat, și am zis… dacă tot am făcut pasul ăsta și am zis ca aș candida la primăria București, mă upgradez și pun această candidatură suveranistă la președinția României”.

Întrebat cum se va proteja de furtul voturilor din secțiile de votare, având în vedere că un independent este slab reprezentat în secțiile de votare, Gușă a explicat.: „Eu am o rețea consistentă în România de cunoștințe, jurnaliști, oameni de afaceri, foști politicieni, adică nu am intrat în această cursă al nimănui și pe această structură de sprijin o să construiesc o rețea de reprezentare care sigur n-o să fie atât de mare ca a celorlalte partide, dar nici nu ne închipuim că frauda într-un mod concurențial va fi atât de mare… Se poate face o alianță a candidaților mai puțin bine reprezentați în secțiile de votare ca să-și monitorizeze votul pe diferite zone. M-am gândit deja la niște aspecte. Cumva, împreună, să facem acest lucru și să conteze potențialul pentru că, după aceea, în turul doi, având în vedere că se vor grupa susținerile, va fi mai greu de furat”.

Cozmin Gușă a vorbit și despre Constanța și despre cum a fost el reprezentat, timp de 30 de ani, de oamenii politici. „Un județ cu acest potențial trebuia să fie mult mai bine reprezentat, n-a fost. Ați avut o forță de reprezentare foarte mare care, din păcate, a venit cu efect de bumerang, atunci când tripleta Constantinescu-Mazăre-Strutinsky era la putere. Îmi pare rău că trebuie să spun, că i-am cunoscut pe toți trei, cu unul dintre ei am fost și prieten, din cauza corupției dovedite s-au prăbușit sub povara acestei corupții. Ei au obținut protecție datorită inteligenței lor și acea protecție pe care au obținut-o la centru s-a întors împotriva lor ca un bumerang și s-a întors și împotriva comunității, din păcate. (…) atunci a fost o perioadă de expansiune a Constanței și a influenței oamenilor din Constanța în politica națională, dar după aia a venit prăbușirea. Și a lor, la nivelul uman, pe unul nu-l găsim, nu știm pe unde este, mă refer la Strutinski, altul a vrut să iasă acuma din pușcărie și n-a reușit, mă refer la mazăre, și cel cu care am fost prieten, îmi pare tare rău de el, Nicușor Constantinescu, are niște condamnări groaznice, și am înțeles că este și bolnav… grav bolnav”.

Legat de tripleta mai sus menționată, Gușă spune că l-a ajutat și pe Traian Băsescu, în 2009, să devină președintele României. Voturile de la Constanța au decis victoria lui Băsescu. „Cei pe care i-am pomenit mai devreme sunt responsabili de victoria lui Băsescu din 2009. Geoană a pierdut alegerile în județul Constanța în condițiile în care, exact cu un an înainte Nicușor Constantinescu a câștigat președinția consiliului județean cu 60 și ceva la sută. Pentru prima dată, în acea perioadă, Băsescu a câștigat – și, sigur, că ulterior… eu am bănuit… Elena Udrea ne-a povestit că tovărășia ei foarte bună cu Nicușor Constantinescu cu Radu Mazăre și cu restul i-au dus victoria lui Băsescu – și aici s-au pierdut vreo 70, 80.000 de voturi care ar fi făcut diferența. Altfel, Geoană ar fi câștigat, și aia cu «Mihaela dragostea mea» nu mai era un fake. A câștigat Băsescu datorită susținerii subterane, probabil, obținută prin șantaj sau printr-o interesare de business, a grupului Mazăre-Constantinescu-Strutinsky. Băsescu era considerat dușmanul istoric al tripletei pe care am amintit-o, a fost o vânzare. A fost șantaj din partea lui Băsescu către cei de aici… condamnările n-au venit în baza unor treburi iluzorii. Șantajul a dictat în România foarte mult timp. Acele alegeri au fost decise la Constanța.”

Revenind la zilele noastre și la candidații la prezidențiale, Gușă are și un mesaj pentru adversarii săi… Pentru unii dintre ei. „Cineva i-a împins în față. Dar, uite, spun în premieră, fără să dau nume, deocamdată, le solicit candidaților de tip suveranist, care sunt foști informatori ai securității și au manetă, sau care sunt actuali acoperiți ai serviciilor secrete, să nu candideze, pentru că îi voi expune. În același timp mă bucur de orice alt candidat suveranist care nu este manipulabil și care crede în șansele lui. Nu-i problemă. Dar ăia care sunt trași cu cheița, cum ai zis tu, și care sunt fie foști informatori ai securității, fie actuali acoperiți ai serviciilor secrete și care vor să distrugă credibilitatea mișcării suveraniste, eu îi sfătuiesc să renunțe la gândul ăsta pentru că o să-i expun pe rând. Sunt mai mulți și o să mai fie o să mai apară. E foarte important ca România, chiar dacă nu poate să capete o majoritate de tip suveranist, să capete mult mai mult decât reprezintă AUR. Eu vreau să aduc elita suveranistă în Parlament, vreau să aduc intelectualii, jurnaliștii suveraniști. Asta pentru mine este o elită, formată din oameni inteligenți, profesioniști, patrioți.”

Legat de posibilul candidat la prezidențiale, Mircea Geoană, Gușă a declarat: „Mircea Geoană a rămas lovit în aripă după 2009, după ce a câștigat și a pierdut, dar s-a întâmplat din vina lui. Mă rog, e greu să mai dai timpul înapoi, nu s-a împăcat cu treaba asta niciodată, a încercat să-și facă partid, n-a reușit, a revenit în PSD, l-au batjocorit pe acolo, iar acuma… el are șanse de turul doi, doar dacă îl sprijină partidul PSD. (…) Eu sunt mai popular și mai simpatic decât el, pe mine mă mai votează lumea. Pe Mircea nu-l votează. Și în 2009, când eu am condus strategic campania lui, mergeam pe stradă cu el și lumea mă saluta, mai degrabă pe mine decât pe el, și îmi cerea autografe. Într-o proporție mai mare mă simpatizează pe mine decât pe el. Acesta e primul handicap. Al doilea: el este considerat ca un om al factorului extern. Un funcționar de la NATO care vede prima dată avantajele Americii, după aia ale NATO și apoi ale României. Nu merge cu treaba asta. Acuma noi avem o majoritate de tip suveranist de oameni care vor să fie reprezentați și respectați. Mircea Geoană, din păcate, e ca nuca-n perete. Păi Diana Șoșoacă are scor sau mai mare decât el. Diana nu mai avea nevoie de notorietate. Mie îmi pare rău de Șoșoacă. Dintr-o disperare legată de mediatizare a făcut fel și fel de lucruri la modul excesiv. A preferat treaba asta smucită, zbierată, urlată. Circul și chiloțăreala îți distrug prestigiul de om politic.”

„Este o caracatiță care s-a format sub oblăduirea americanilor. Americanii care au avut grijă de România, în special aceia ai lui Soroș, n-au fost suficient de inteligenți încât să ne cucerească prin parteneriate, prin discuții, atunci au făcut-o în forță și au preluat dosarele celor din Justiție, ca să-i poată șantaja în primul rând pe ei, vezi episodul Monica Macovei dosarele de la SIPA (Serviciul Independent pentru Protecție și Anticorupţie), și după aceea cu aceste dosare și cu cei din Justiție aflați la cheremul lor s-au pus peste capitalul național, peste oamenii politici și spui tu unde am ajuns. După 20 de ani, aproape, de când Statul Paralel s-a instaurat, cam prin 2005 în România, uite cum am involuat”, spune Cozmin Gușă. Dar, cine sunt forțele din Statul Paralel? „În primul rând sunt oamenii din serviciile secrete, dar și oamenii din justiție. E un binom și în binomul ăsta, ofițer de informații, om din justiție, procuror sau judecător, se întâmplă totul. Pentru că ăștia poate să-ți ia intimitatea, banii, libertatea. Nu mai ești om, atunci, ești animal. Mie nu-mi e frică”, a continuat el.

Cozmin Gușă a vorbit și despre președintele Klaus Iohannis și cum acesta îi domină pe cei din PNL, și nu numai, și pe care-i controlează… prin dosarele de corupție pe care le au. „Nu există unul în PNL care să nu-l asculte, le e frică. Marea majoritatea au și dosare cu care pot să fie șantajați. Treaba asta cu Lucian Pahonțu, celebru șef longeviv al SPP… i-a format lui Klaus Iohannis o gardă pretoriană, oameni din toate serviciile secrete, care îi furnizează date despre toți cei din partid, pe care trebuie să-i stăpânească. Este foarte puternic, le știe defectele la toți, apasă pe buton. Este periculos pentru România, așa, pentru ăia din partid, nu că vrea să-i folosească. Iohannis nu-i pedepsește pentru corupție, îi controlează prin dosarele de corupție pe care le are despre ei”, spune Gușă.

În continuare, Cozmin Gușă spune că Ciucă este, astăzi, candidatul PNL la prezidențiale, însă este posibil să fie schimbat… după cum vrea Iohannis și americanii. De asemenea, Gușă consideră că șansele lui Ciolacu sunt scăzute. Până să ajungă prim-ministru, avea cotă bună, acum… i-a mai scăzut. În opinia sa, candidatul PSD potrivit pentru prezidențiale ar fi Mihai Tudose, care e primul pe lista de europarlamentare.

Cozmin Gușă a vorbit și despre fostul lider al PSD, Liviu Dragnea. Unde crede că a greşit Liviu Dragnea de a supărat Statul Paralel? Cine l-a trimis în pușcărie?: „Liviu Dragnea a avut și merite. N-a fost gândirea lui, a fost gândirea lui Darius Vâlcov, finul meu. I-am căsătorit pe el și pe Lavinia Șandru, sunt singurii noștri fini din viața politică. Din păcate, asta cu infracționalitatea i-a luat o înainte și a ajuns unde a ajuns. Dar e și meritul lui Dragnea că l-a ascultat pe Vâlcov, el a fost cel care a promovat programe economice de tip suveranist. Liviu Dragnea și le-a asumat, dar n-au mai fost sprijiniți, au fost păcăliți, și amândoi sunt unde sunt. Darius și astăzi este în pușcărie. Unde a greșit Dragnea? I-am spus că nu poți să fii și popă și hoț. El a inventat un sistem de ăsta de întrajutorare a președinților de Consilii Județene, pe care l-a învățat de la Nicușor Constantinescu. Nicușor a fost mentorul lui Dragnea la început, puțină lume știe. Și acolo e corupție… Dar în același timp el stătea și la masă cu Coldea. El a greșit crezând că poate să-i păcălească pe cei din Statul Paralel, că se dă prieten cu ei și el supraviețuiește. Nu, l-au păcălit chiar și cu condamnarea. I-au spus în 2019… Nu pedala prea tare, că îți dăm achitare, trebuie să câștige PNL-ul alegerile europarlamentare. L-au păcălit și l-au băgat la pușcărie. N-a mai fost om de atunci. Capul răutăților e prietenul lui, Coldea, cel cu care stătea la masă. I-am spus spus, prin 2018, să termine că-l vor băga la puşcărie… Nu m-a crezut”, a spus Gușă.

Cozmin Gușă a vorbit și despre Adrian Năstase, cel care i-a deschis drumul către politică. La un moment dat, îl considera idolul lui… astăzi Gușă zice că l-a stricat lăcomia. Nici măcar nu-și mai vorbesc, chiar dacă sunt vecini. „Adrian Năstase a privatizat toată România. Noi nu vorbim și nu e pericol să ne întâlnim, pentru că el stă numai la el în curte, nu iese pe stradă. El a ratat nu doar o oportunitate mare pentru el, el a ratat o oportunitate mare pentru România. El a ajuns prim-ministru la 50 de ani, vorbind limbi străine, fiind foarte bine alfabetizat, și în domeniul juridic și în domeniul diplomației, a politicii externe, dar lăcomia strică omenia. Era idolul meu, eram prieteni, dar el era mai în vârstă cu 20 de ani decât mine. M-a rugat să intru în partid, ca să-l ajut. Era prim-ministru, am intrat. El a preferat să mă trădeze cu Mitrea, Hrebenciuc, Daniel Popescu, deși eu eram în echipa lui și îl apăram de ăștia… El a preferat să se joace, după ce m-a pus să-i organizez partidul, în folosul lui, să fac diverse lucruri, a vrut să mă păcălească, să mă pună candidat la primăria generală, cumva să mă vândă. Văzând ce se întâmplă, şi eu m-am răzbunat, că m-am dus la Băsescu șef de campanie și nu l-am lăsat pe Năstase să ajungă președinte”, a precizat Gușă.

Și despre Băsescu a vorbit analistul politic și a dezvăluit motivele care au condus la o ruptură între cei doi: „Am fost tovarăș cu Băsescu, am fost în simbioză în 2004, dar de Năstase eram mai legat. În decembrie 2004 l-a luat George Soros în gheare pe Băsescu, din cauza lui ne-am certat, ne-am despărțit. Soros e cel care l-a promovat pe Coldea, nu Băsescu. Soros i l-a dat, pentru că Soros îl știa din niște arhive ale CIA. Pe Adrian Năstase l-a defectat lăcomia, iar pe Băsescu l-a defectat George Soros și capacitatea de șantaj asupra lui. Eu cred că are legătură cu Moscova și cu ce făcea Băsescu înainte de ’89, cred, nu vreau să dau cu parul. Cred că Băsescu a fost o rezident al serviciilor de informații sovietice”, a subliniat Gușă.

Recent, Realitatea a difuzat filmul, „21 de rubini“, care e o sinteză a situației din România, dominată de către Statul Paralel. Concret, povestea producției se învârte în jurul unui procuror, prinsă în jocurile presiunilor șefilor din serviciile secrete românești, și de-aici o serie de întâmplări și răsturnări de situație, care visează corupţia din stat și din biserică). Cozmin Gușă a promovat filmul și ne identifică și personale din viața reală care se regăsesc în peliculă.

„Ăla care înota în piscină e Coldea, procuroarea e jumătate Laura Kovesi, jumate Alina Bica, cele care au condus sistemul, Iohannis s-a văzut că era mai mutălău, americanul portretizat de un mic chirurg, iar madam din Italia aia a fost portretizată ca fiind Ursula von der Leyen”.

Cozmin Gușă a fost implicat, recent, într-un eveniment nefericit în trafic. Analistul politic spune că e un atac împotriva lui… Cine i-a pus gând rău? „Mi-am făcut plinul în Prahova, am venit cu mașina mea la Constanța, mașina e bună, foarte bună. Am venit pe drum până la Constanța, am participat la o zi de naștere, am parcat mașina în parcarea hotelului și a doua zi am pornit-o înapoi. Mașina s-a defectat pe drum, s-au găsit în rezervor foarte multe impurități. Genul ăsta de mașini moderne, dacă sunt dezactivate alarmele, ele se deschid ușor la rezervor, nu e cu cheie, cum era mai demult. Am găsit rezervorul infestat cu impurități care au dus la blocarea motorului, la stoparea lui și noroc că n-aveam viteză. O să vină și analizele de la laborator. Cineva m-a urmărit. Am idee cine, zona jocurilor de putere, adică Statul Paralel”.

Schimbând registrul, am vorbit cu analistul politic și despre candidaturile de la Constanța. Gușă ne-a spus cine are cele mai multe șanse la CJ, la Primăria Constanța și cine nu. „M-aș bucura ca să aveți parte de oameni competenți. Îndeosebi președintele Consiliul Județean trebuie să fie un manager priceput, care știe să atragă bani, care știe să cheltuiască bani cu maximum de eficiență, și care știe să armonizeze diversele energii.  Murad e bun la asta, dar nu știu dacă are suport, pentru că se votează politic și are câștig de cauză și cel care e bun și care are carismă, dar mai ales cel care are sprijin la primării de comune, că ăștia sunt mulți. E echilibrată lupta la CJ, la fel ca la Primăria Constanța. Văd 3 candidați principali, primarul în funcție de la PNL, Horia Constantinescu, de la PSD, și fostul ministru al Justiției, de la USR. AUR și-a pierdut un pic din suflu, nu-mi place asta. Candidatul PNL, chiar dacă e doar primar de comună, am înțeles că e foarte fâșneţ, relaționează, are și rețea de tineri… Dacă ar fi așa o situație ideală probabil că unul ca Murad, dar cu rețeaua relațională a celui de la PNL, ar fi un președinte bun. Dacă este să ne mutăm la municipiu, eu nu vreau să-l critic pe amiral, dar a făcut mult prea puțin față de cât putea să facă un amiral. Cred că aveți nevoie de un Cattani, cred că Horia Constantinescu are un avantaj, nu face parte din găștile locale… Ar putea să corespundă portretului robot… Ar fi ceva bun, să nu se supere restul candidaților. Eu le doresc mult succes tuturor!”, a conchis Gușă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare