Cozmin Guşă: Scandalul generalilor-interlopi a declanșat lupta subterană dintre generalii Pahonțu și Ciocârlan. Iohannis și SRI, obligați să comunice, preferă muțenia

„Începând de alaltăieri am semnalat un fake news, pus să circulație de către niște jurnaliști apropiați atotputernicului general Lucian Pahonțu, care coordonează garda pretoriană din jurul lui Klaus Iohannis. Era vorba despre anunțul scoaterii la vatră, forțat, în urma scandalului generalilor-interlopi Coldea și Dumbravă, al generalilor SRI Bizadea și Ciocârlan. S-a dovedit că nu era așa, că era un fake news, că Bizadea își depusese în urmă cu mai multe luni dosarul de pensionare și respectiv în ceea ce-l privește pe generalul Ciocârlan nici vorbă de demisie sau demitere sau gânduri de plecare”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă, candidat independent la Preşedinţia României.

„Începând de aseară, însă, a venit o a doua etapă, legată de SRI, orientată înspre unul dintre adjuncții SRI, anume generalul Adrian Ciocârlan, din nou, despre care s-a spus că este martor, suspect, că va fi chemat și apoi bineînțeles că va fi demis. Unde va fi chemat? La DNA, în dosarul generalilor-interlopi. Din nou m-am interesat în această dimineață. Am primit răspunsul înaintea intrării în emisie: generalul Ciocârlan nu are nicio calitate în dosarul Coldea-Dumbravă-Trăilă, nici nu va fi chemat și se pare că în următoarele ore DNA-ul va da un comunicat legat de acest lucru. O să ziceți „da, dom’le, e interesant, dar ce are una cu alta și de ce ar fi atât de important?”. Păi este foarte important, prieteni, pentru că, în mod evident, în urma scandalului generalilor-interlopi, foarte mulți încearcă să profite și primul pe care l-am văzut că vrea să stea la profit este generalul Lucian Pahonțu, care probabil că are niște gânduri să-și impună niște oameni la SRI, dacă tot este Iohannis pe plecare, să poată să aibă niște aliați, sau, dacă va pleca el din sistem, să aibă niște protectori la nivel de SRI. Toate ar fi de înțeles, numai că din această luptă în care noi încercăm să punem pe butuci Statul Paralel al rezerviștilor ,din cauza muțeniei, a lui Iohannis, dar și a SRI, se poate ajunge la derapaje instituționale extrem de importante. Adică ce să facem? Să ne prefacem că nu vedem că ditamai șeful administrației prezidențiale și al SPP-ului, Lucian Pahonțu, desfășoară o luptă pe surse și prin intermediari cu ditamai adjunctul directorului SRI, Adrian Ciocârlan, tot general și el, despre care Dumitru Iliescu ne spunea aseară (și era bazat în ceea ce spunea) că este adevăratul om de legătură al americanilor, mai important și decât Coldea, și decât toți directorii civili de la SRI? Păi nu-i glumă! Dar, domnul Iohannis, știm că îți permiți multe, dar în acest caz la limită, în care toată presa tremură, în care milioane de oameni urmăresc înfrigurați să vadă cum a fost siluită România, nu poți să-ți permit să taci. Sau dacă taci, măcar prin intermediari comunică-ne că ai început niște discuții la nivel de SRI, instituționale, care se te lămurească, dacă până acum ai dormit, cum s-a putut să fie protejați atâta amar de ani, inclusiv după ce au ieșit în rezervă, foștii șef ai SRI, care au escrocat, au corupt, au șantajat, au extorcat oameni și firme din România. Pentru că, dacă taci, domnule Iohannis, noi ne putem închipui că, în baza autorității instituționale pe care o ai, unii își fac jocurile.

Revenind la treaba cu rezerviștii eu am tot avertizat (nu știu câți ani sunt, de când a plecat Coldea, 7 ani să fie) că se formează o falangă a rezerviștilor care hălăduiesc prin România în baza informațiilor și a rețelelor pe care le dețin, că atacă afaceri din România, că atacă partide politice din România, că discută, în numele statului român, uzurpând această autoritate, cu membrii Factorului Extern, fie că sunt politici, fie sunt că sunt corporațiile multinaționale, și nimeni nu a zis nimic. Ne-am trezit acum! Dar pe lângă Coldea și Dumbravă sau Cocoru, mai sunt și alții: de la generalul Căpșună, până la generăleasa „Anaconda”, plus alte câteva zeci de colonei sau alte grade care ce fac? Uzufructează informațiile obținute atunci când munceau pentru statul român în interes și folos personal, iar așa ceva nu poate să fie trecut cu vederea; iar așa ceva, domnule Iohannis și domnilor de la SRI, este cu totul ilegal! Fiecare ofițer SRI, când pleacă din sistem, atenție, semnează un document unde se angajează, sub amenințarea unor pedepse foarte grele ulterioare, că nimic (bă dar nu ceva, NIMIC) din ceea ce a obținut în calitate de ofițer superior al instituției numită SRI nu va folosi în proiectele profesionale pe care le dezvoltă. Iar noi avem o pleiadă nu de 2 generali interlopi, ci de vreo 10 generali interlopi și câteva zeci de colonei de la SRI, care se plimbă pe stradă și nimeni nu-i bagă în seamă și domnul Iohannis și domnii de la SRI tac și oamenii de afaceri au falimentat, zeci de mii de locuri de muncă s-au dus pe apa sâmbetei, pentru că falanga rezerviștilor deservește Factorul Extern și trebuiau să câștige corporațiile.

Asta este adevărata miză! Am scos la suprafață acest mare puroi, parțial în acest editorial, atrăgându-vă atenția, prieteni, că jocul pe care îl vedeți astăzi, nu numai cel din scandalul generalilor-interlopi, dar mai ales această luptă dintre Pahonțu și Ciocârlan, pregătește atmosfera și competitorii pentru alegerile prezidențiale. Să nu uitați asta”, scrie Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare