Crin Antonescu: Avem o „pană” în comunicarea cu SUA; nu suntem în război cu Rusia, sper să se normalizeze cândva relațiile

Candidatul coaliției de guvernare la alegerile prezidențiale, Crin Antonescu, a declarat joi, la Călărași, că există o ‘pană’ în comunicarea la nivel oficial cu Statele Unite ale Americii (SUA), iar circuitele funcționale ale acestei relații trebuie restabilite urgent, scrie Agerpres.

Antonescu a menționat, într-o conferință de presă, că printre primele măsuri pe care le va lua dacă va fi ales președinte va fi și restabilirea ‘circuitelor funcționale’ în relația cu SUA.

‘O a doua chestiune ține de urgența restabilirii circuitelor funcționale în relația cu SUA, pentru că, nu din vina noastră, ci dintr-o conjunctură nefericită și mai ales din cauza schimbărilor din Statele Unite, caracterului revoluționar, să îi spunem, al schimbărilor de administrație din Statele Unite, deocamdată este o insuficientă comunicare, insuficient de funcțională comunicarea’, a afirmat candidatul susținut de PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților.

Subiectul a fost din nou menționat la capitolul vizitelor externe pe care le va face, Crin Antonescu vorbind aici despre o ‘pană’ în comunicarea dintre cele două state.

‘Situația e de așa natură că nu te duci unde vrei, ci te duci unde ești chemat în sensul că, ați văzut, sunt consilii europene extraordinare, e o agendă, deci te duci. Sigur că aia e o vizită normală. Am vorbit despre Statele Unite, pentru că aveam această pană, ca să spun așa, în comunicare chiar la nivel oficial, la nivel de stat și sigur sunt după aceea capitalele, nu mai vorbim aici de Bruxelles, Paris, Berlin, dar vorbesc de țări despre care vorbeam – nu înseamnă neapărat că vor fi primele vizite, dar țări cu care cred că România trebuie să suplimenteze – ea are parteneriate strategice, de altfel, cu aceste două țări, în condițiile astea să intensifice relațiile și să creeze poate chiar structuri noi – Polonia sau Turcia’, a adăugat acesta.

Totodată, Crin Antonescu a fost întrebat și despre relația cu Rusia, el spunând că speră ca relațiile cu această țară să se normalizeze cândva.

‘Relația cu Rusia eu o definesc în felul următor. Cu Rusia – vorbim de statul rus, este bine, în ordinea asta: unu – să îți iei cele mai bune măsuri de securitate posibile și doi, după ce ți-ai luat aceste măsuri, să ai cea mai bună relație posibilă și cu această țară pentru că este o țară care nu o să dispară, nu o să plece nicăieri, nici noi nu o să plecăm nicăieri, geografia ne ține aproape împreună, sper că nu vecini. Dar în această ordine. Când vorbim de Rusia, în mintea mea apare securitate și, după aceea, de ce nu, cea mai bună relație posibilă. Nu suntem în război cu Rusia, apropo, și sper ca oricum relațiile în condiții onorabile, în condiții corecte din punctul nostru de vedere, al europenilor, să se normalizeze cândva’, a afirmat candidatul coaliției de guvernare la alegerile prezidențiale.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare