Crin Antonescu nu se implică: Câştigă Klaus Iohannis şi fără mine

antonescu iohannis

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat că nu se va implica în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Liberalul spune că nu colaborează cu Vasile Blaga la Parlamentul European.

„Nu am acastă onoare, nu lucrez cu domnul Blaga la Parlamentul European. Nu lucrez cu nimeni la niciun parlament”, a declarat Crin Antonescu, la B1 TV.

Crin Antonescu anunţă că nu se va implica în campania pentru alegerile prezidenţiale.

„Nu vă promit că o să mă vedeţi, deoarece despărţirea mea de scena politică românească e mai veche şi definitivă. Nu o să mă vedeţi în campanie. Câştigă Klaus Iohannis şi fără mine”, a precizat Crin Antonescu.

Crin Antonescu a afirmat că o luptă în trurul al doilea între Iohannis şi Barna nu este exclusă, însă aceasta nu ar fi una între doi candidaţi ai opoziţiei şi nici între doi candidaţi de dreapta.

„E foarte greu cu conceptele clasice în politica românească. Dacă vom avea această finală (Iohannis-Barna) nu vom avea o finală între doi reprezentanţi ai opoziţiei, pentru că domnul Iohannis e preşedinte în exerciţiu, e la putere, nu e în opoziţie. Şi nici nu vom avea nici doi candidaţi de dreapta, pentru că în orice caz domnul Barna nu e de dreapta. (…) Este de discutat dreapta şi la Iohannis, dar la Barna nici nu intră în discuție că este de dreapta”, a declarat Crin Antonescu.

Fostul lider PNL este de părere că Viorica Dăncilă are o şansă să intre în turul II al alegerilor prezidenţiale, „pentru că are în spate un partid semnificativ”. „Nu mai e ce a fost, pe alocuri e jalnic, dar e totuşi o forţă”, a concluzionat Antonescu.