duminică, august 14, 2022

Cristescu(deputat PSD) – după demisia Cancelarului Austriei, implicat într-o afacere de corupţie: ĂSTA E NENOROCITUL CARE NE ȚINEA NOUĂ PRELEGERI DESPRE CORUPȚIE LA BUCUREȘTI, ACUM TREI ANI

După scandalul din Austria, unde Cancelarul conservator Sebastian Kurz, suspectat că ar fi implicat într-o afacere de corupţie, şi-a anunţat demisia sâmbătă seara, deputatul PSD Radu Cristescu a reacționat virulent: ”ĂSTA E NENOROCITUL CARE NE ȚINEA NOUĂ PRELEGERI DESPRE CORUPȚIE LA BUCUREȘTI, ACUM TREI ANI”

”Ceea ce se întîmplă în Austria de ceva vreme ar trebui să ne dea de gîndit. Cît timp ne vom mai închina la profeți falși, cît timp vom mai hrăni lupi îmbrăcați în piei de oaie? Cît vom mai primi cu sfințenie împărtășania unor șnapani care nu dorm de grija corupției de la noi? Noi i-am primit cu o bucată de pîine și sare, după datină, ei ne-au luat toată pîinea și toată sarea. Pentru cine încă nu a înțeles: în România, anticorupție înseamnă să îi executăm pe ai noștri ca să prospere ai lor. Acum, avem și dovezile de netăgăduit.

Îmi amintesc de un ambasador austriac, parcă Michael Schwarzinger, care se văicărea acum niște ani: Vaaaai, corupția din România ”este un obstacol mare mai ales atunci când sunt licitaţii publice şi avem aplicaţii din România şi din străinătate, iar anumiţi participanţi simt că nu sunt bine trataţi sau corect trataţi şi cred că dreptatea este în lumea afacerilor este un aspect important”.

Nu sunt decît doi ani, în primăvara lui 2019, de cînd alt ambsador austriac, plus încă vreo cîțiva camarazi din alte preacurate țări, semna un apel disperat: ”Suntem profund îngrijorați de integritatea sistemului judiciar românesc, care a fost zdruncinat de modificări imprevizibile care nu întăresc eforturile României de a consolida progresul în materie de justiție”.

Radu CristescuSă-ți dea lacrimile, nu alta.
Pentru că fix în perioda aia în care primeam, în genunchi, povețele preacuraților (a se citi precurviților) din Vest, la Viena cădea guvernul pe motiv de corupție a unor membri și se declanșau anticipate. Vice-cancelarul austriac fusese filmat cu camera ascunsă în timp ce îi propunea contracte publice pseudo-nepoatei unui oligarh rus. Păcăleală di granda. Nu erau doar ticăloși și corupți, ci și idioți.
  • Cel mai indignat de situație era cancelarul Kurz, care răcnea pe holurile președinției ”Așa nu se mai poate, vrem anticipate”.
  • Acum, pleacă la lada de gunoi și Kurz însuși, răpus de procurori, tocmai el, marele moralist.
El, care amenința acum trei ani, la Cotroceni, de mînă cu altă javră saxonă din producția internă, că pleacă firmele austriece din România pe motiv de corupție.”, conchide parlamentarul social-democrat, într-o postare pe pagina sa de socializare.
  • Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, interviu din 20 decembrie 2018:
”România a înregistrat până în 2017 progrese semnificative în combaterea corupției și dezvoltarea unui stat de drept eficient. În raportul pe Justiţie MCV din noiembrie 2018, C.E. a vorbit despre o evoluție îngrijorătoare a situației statului de drept începând cu 2017.
Printre altele, Comisia solicită retragerea reformelor controversate în Justiţie și ale Codurilor Penale. Președinția austriacă, în calitate de mediator, a contribuit la aprobarea concluziilor Comisiei Europene din raportul pe Justiţie de către Consiliul UE pe 11 decembrie. Iar Austria pledează pentru îndeplinirea criteriilor de aderare. Lupta împotriva corupţiei şi consolidarea unui stat de drept eficient, în care există securitate juridică şi previzibilitate legislativă, sunt deosebit de importante”.
  • Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, 9 octombrie 2021: ”Demisionez în urma acuzațiilor de corupție!”

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner