Cristiana PAȘCA PALMER, nominalizată de UNECE moderator al panelului ministerial: ”Evaluarea Regională pan –Europeană a Celei de-a Șasea Perspective Globale de Mediu”
Conform unui comunicat, Ministrul Mediului, Cristiana PAȘCA PALMER a fost nominalizată de UNECE moderator al panelului ministerial: ”Evaluarea Regională pan –Europeană a Celei de-a Șasea Perspective Globale de Mediu”
În această perioadă Ministrul Mediului, Cristiana PAȘCA PALMER participă în perioada 8-10 iunie la a 8-a Conferință ministerială de Mediu pentru Europa, reuniune la nivel înalt ce urmează să se desfășoare în Batumi, Georgia. Principalele teme ale conferinței, organizată la fiecare cinci ani de Comisia Economică a Națiunilor Unite pentru Europa, sunt: economia verde în regiunea pan-europeană și îmbunătățirea calității aerului pentru un mediu mai bun și pentru sănătatea populației.
Cristiana PAȘCA PALMER:
”În România funcționează un Comitet Interministerial prin care mediul va fi inclus în politici sectoriale la nivel național”.
–Lucrările Conferinței Ministeriale de Mediu organizată de Comisia Economică a ONU pentru Europa (UNECE) au fost deschise miercuri, 8 iunie, în Georgia (Batumi) cu discuții între cele 56 de state participante din Europa, America de Nord și Asia. În centrul discuțiilor celor peste 800 de delegați a fost tranziția către economia verde și adoptarea Planului de Acțiune de la Batumi prin inițiative naționale, care pot accelera acest proces. Ministrul român al Mediului, Cristiana PAȘCA PALMER, a fost nominalizată de UNECE speaker în sesiunea Plenară de deschidere oficială a Conferinței Ministeriale “Mediu pentru Europa” și moderator al panelului ministerial:
”Evaluarea Regională pan – Europeană a Celei de -a Șasea Perspective Globale de Mediu”.
Ministrul Mediului a deschis lucrările subliniînd că: “Economia verde este calea prin care putem avea o lume așa cum ne – o dorim, o lume prosperă economic dar în care să ne bucurăm de un mediu curat și sănătos. Schimbarea paradigmei economiei către economia verde este cu certitudine o provocare ce are la bază ideea că mediul poate asigura o șansă de creștere economică sustenabilă pe termen lung. Pentru România economia verde este o oportunitate în sine de dezvoltare și stimulare a
competitivității în noi sectoare de creștere economică (eco-business, eco-inovare,eco-design etc) dar și de stimulare a unui management eficient al resurselor pentru sectoarele economice tradiționale. În mod clar există și o logică economică puternică în spatele acestei transformări: de exemplu, calculele europene demonstrează că economia circulară ar putea crea un beneficiu net de aproape un trilion de euro, adică un câștig PIB de 7%”, a spus Cristiana PAȘCA PALMER.