Cristina Prună (USR): PSD și PNL nu vor ca salariile românilor să fie mai mari cu 1.000 de lei

USR a solicitat, din nou, majorității PSD-PNL-UDMR să deblocheze proiectul de lege care ar crește cu 1.000 de lei salariile tuturor angajaților, fie ei la stat, fie la privat. Coaliția la guvernare a refuzat.

USR a solicitat, prin vocea deputatei USR Cristina Prună, ca proiectul de lege care reduce, treptat, taxele pe muncă să fie discutat în comisii în paralel cu plenul, pentru a putea fi, apoi, dezbătut și votat în ședința de astăzi. Proiectul este din noiembrie 2022 blocat în sertarele Comisiilor pentru buget și pentru muncă din Camera Deputaților.

„Suntem în a treia săptămână de grevă generală a profesorilor. Cadrele medicale, transportatorii și alte categorii de salariați amenință, de asemenea, cu greva. Avem peste 1 milion de români care au sărăcit din cauza inflației. Cu toate acestea, PSD-PNL continuă să blocheze proiectul USR pentru reducerea taxelor pe muncă, care, odată adoptat, ar însemna creșterea salariilor tuturor românilor cu 1.000 de lei. PSD-PNL refuză să redea demnitatea oamenilor care muncesc cinstit în România, preferă să-i țină în brațe pe sinecuriști și speciali, să bage miliarde de lei în tot felul de scheme de ajutor de stat. Și ne rămâne, apoi, să constatăm doar cum românii continuă să plece din țară, cum avem generații întregi născute în străinătate și fără nicio legătură cu România”, declară deputata USR Cristina Prună.

România are cele mai impozitate salarii din toată Uniunea Europeană, ceea ce reduce și mai mai mult salariile deja afectate sever de inflație. Prin reducerea graduală a taxelor pentru primii 3.000 de lei din salariul fiecărui român, angajat la stat sau la privat, ar fi încurajată munca și ar fi lăsați mai mulți bani în buzunarele celor care muncesc.

„Zero taxe pe salariul minim”, măsură cuprinsă în pachetul anticriză prezentat de USR în septembrie 2022, i-ar ajuta în special pe românii cu venituri reduse, inclusiv pe profesorii debutanți și pe asistenții medicali.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare