Cristoiu: Carmen Iohannis a ajuns un fel de Elena Ceauşescu mai veselă, aşa, mai zburdalnică

Jurnalistul Ion Cristoiu critică apariţia aproape ostentativă, în contextul grevei şi protestelor profesorilor, a lui Carmen Iohannis purtând bijuterii de zeci de mii de euro la un eveniment în Germania, unde a participat alături de Klaus Iohannis.

Cristoiu spune că după ce foştii preşedinţi ai României au avut soţii de o discreţie maximă, a apărut acum brusc Carmen Iohannis, care a ajuns un fel de „Elena Ceuaşescu mai veselă, mai zburdalnică”.

„Apariţia actualei prime doamne care se fălea cu colierul şi cu bijuteriile de 10.000 de euro a provocat o explozie de furie în rândul profesorilor şi a opiniei publice, mai ales că soţul doamnei tocmai ce se răţoise la dascăli: „ce bă nu vă ajunge cât v-am dat în plus la salariu?” Văzând că-i groasă, Administraţia Prezidenţială a dat un comunicat care-l înfundă şi mai tare pe Klaus Iohannis, cum că doamna promovează creatorii români la evenimentele la care participă, cu referire că acel colier era chipurile o inspiraţie din opera lui Brâncuşi. Dar chiar de pe site-ul acelei companii aflăm că bijuteriile nu au nicio legătură cu nicio operă a lui Brâncuşi. Cum poate să spună doamna în cauză, care este şi profesoară, că prin acel colier şi acel inel, dânsa promova cultura şi tradiţiile româneşti. Face mişto de noi? În primul rând de ce trebuia să fie de 10.000 euro? Nu se ducea la Palm d’Or, nu se ducea la Oscar sau undeva unde ea era vedeta vedetelor şi urma să urce pe o scenă şi să poarte colier şi inel ca să dea bine. Un colier de 1.000 de euro să zicem arăta la fel de bine. Nici pe Elena Udrea nu o înţelegeam de ce trebuia să poarte poşete de mii de euro. Apoi, este ilegal să faci publicitate unei firme dacă nu ai contract. Dacă dorea să cultive imaginea României, putea veni cu o ie tradiţională, sau cu o catrinţă, sau cu opinci, sau cu un fluier agăţat de gât. De ce nu a făcut reclamă, de exemplu, la un stilou, că tot e profesoară…Acea imagine în care ea se hlizeşte şi iese în întâmpinarea soţiorului la Sibiu, alături de copii, când acesta venea însoţit de preşedintele Germaniei, va rămâne întipărită (…) Nina Iliescu nici nu am auzit de ea, de soţia lui Emil Constantinescu aproape că nu ştiam nimic, Maria Băsescu de o discreţie rară, şi deodată a venit Carmen Iohannis, un fel de Elena Ceauşescu mai veselă, zburdalnică (…)”, a spus Cristoiu într-un comentariu video postat pe blogul său.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare