Cristoiu: Lui Cîrstoiu probabil i s-a zis – „tu trebuie doar să accepţi candidatura, de restul ne ocupăm noi”

„O simplă trecere în revistă a prestației de pînă acum a lui Cătălin Cîrstoiu ne semnalează absența oricărei activități profesioniste atît din partea candidatului, cît și a Alianței. Se presupune că înainte de a fi lansat candidatul a fost supus unor verificări sociologice profesioniste. Potrivit științei, acestea urmau să-i sesizeze avantajele și dezavantajele punctele forte și slăbiciunile. Campania de după lansare ar fi trebuit să dezvăluie țintele de atins în urma cercetărilor prin sondaje, focus grupuri”, scrie, pe site-ul canal33.ro, jurnalistul Ion Cristoiu.

„Pe lîngă notorietate (din punct de vedere profesionist, pentru asta totul a fost făcut la întîmplare), candidatul trebuie să ne convingă pe noi, bucureștenii, că dorește să fie primar și, mai ales, că e omul cel mai potrivit pentru asta. Pînă acum nu s-a întreprins nimic în acest sens. La interviurile TV (aranjate), Cătălin Cîrstoiu vorbește doar despre managementul Spitalului Universitar și despre activitatea sa de medic. Cei doi concurenți – Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone lasă puternic impresia că vor să cîștige, că s-au consacrat deja bătăliei electorale.

Cătălin Cîrstoiu lasă impresia contrară. Și anume a unui ins care a acceptat să fie candidat doar după ce a primit asigurări că nu trebuie să consume prea mult timp și prea multă energie în postura de candidat. Totul e să acceptați candidatura. De restul ne ocupăm Noi”, scrie gazetarul.

Pe de altă parte, el scrie: „Anul acesta, electoratul din România, dar și din alte țări membre UE, e deosebit de atent la ce ar putea face europarlamentarii pentru ca interesele naționale să fie mult mai bine reprezentate ca pînă acum la Bruxelles. Pentru aceasta lista trebuie să conțină nume de politicieni pe care electoratul îi vede în Parlamentul european și nu în altă parte. Un politician poate fi nimerit pe o listă pentru parlamentare dar prost pe o listă pentru europarlamentare.

Un candidat trebuie să îndeplinească astfel două condiții:

a) Să treacă în ochii electoratului ca un bun profesionist la nivel european.

b) Să apară ca devotat intereselor naționale.

Listele ne dezvăluie inși care nu îndeplinesc acest condiții.

Poate fi considerat Alexandru Muraru, cel care a făcut rău României prin prezentarea în exterior ca o țară antisemită, un apărător al României la Bruxelles?

Cum să-l pui pe listă pe Gheorghe Crăciun și să-l excluzi pe Titus Corlățean, diplomat de excepție, dar și suveranist?

Cum să-l pui cap de listă pe Mihai Tudose și nu pe Adina Vălean?”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare