Cristoiu: R. Moldova a trecut în „custodia” Ucrainei; sigur, noi va trebui să furnizăm Chişinăului ajutoare, dar „lumina” o va lua de la Kiev

Publicistul Ion Cristoiu afirma ca reactia intarziata a presedintelui Iohannis la declaratiile omologului sau moldovean, Maia Sandu, privind existenta unui plan al Moscovei de destabilizare a R. Moldova nu a fost din cauza lenei, ci a unor nemultumiri legate de puterea de la Chisinau, scrie mediafax.ro.

Ion Cristoiu spune ca Maia Sandu a ales sa asculte de presedintele ucrainean Volodimir Zelenski si nu de puterea de la Bucuresti ceea ce arata ca R. Moldova a trecut in custodia Ucrainei.

„Reacţia intarziata a lui Klaus Iohannis eu nu am vazut-o ca pe o lene. Miscarea aceea cu Zelenski este mult mai complicata. Pana la declaratia lui Zelenski de la Consiliul European (n.r despre interceptarea unui plan al Moscovei de a destabiliza R. Moldova), Romania a fost sora mai mare a R. Moldova. Si la UE noi eram sora mare. Cred ca deja R. Moldova a trecut in custodia Ucrainei si alor nostri nu le convine. Orice om din serviciile din Romania, inclusiv Klaus Iohannis, stie ca orice antrenare a R. Moldova intr-o criza militara ne trage si pe noi. Imaginati-va ca acolo ar fi razboi civil. In acel moment ar incepe presiunile in Romania, incep politrucii sa mergem, sa… Sunt sigur ca ai nostri au sfatuit-o sa nu faca asta, cand mai aveau influenta. Insa faptul ca ea a vorbit asa de frumos de Zelenski… Puteau sa spuna ca au descoperit ei planul, SIS-ul lor? Pai nu, intelegerea era ca soarele rasare de la Kiev. Zelenski a vorbit la Consiliul European in calitate de custode , a afirmat publicistul vineri seara, la emisiunea Gandurile lui Cristoiu de la Smart Tv.

Ion Cristoiu mai spune ca demisia Nataliei Gavrilita din fruntea Guvernului de la Chisinau deschide drumul renuntarii la statutul de neutralitate a R. Moldova si implicit la alocarea de bani pentru inarmare, un prilej pentru cei interesati sa faca afaceri intr-o noua piata.

„Iniţial, dl. Dîncu si alţii, si eu am sustinut o vreme, ca de fapt ca Maia Sandu are mari probleme economice, însă nu-i asa. Republica Moldova are statut de neutralitate prin Constitutie. Acest statut a ajutat-o nu ca nu-si puna baze NATO. Daca renunti la statutul de neutralitate, cine pune baze NATO in Moldova? Nu, si nici sa o ajute la problemele economice. Natalia Gavrilita s-a opus intruna renuntarii la statutul de neutralitate. Dintr-un simplu motiv. Efectele benefice ale statutului de neutralitate este ca nu te inarmezi, adica nu vari bani in Aparare. Cred ca niste smecheri vor sa vâre niste bani in Aparare. Va imaginati ce virgina este piata acolo? Si economic, le dam noi gaz, petrol… , a explicat publicistul.

Acelaşi lucru l-a susţinut Cristoiu şi într-o postare video de pe blogul său. El a arătat că România va continua să ofere sprijin „fraţilor” de peste Prut, dar că aceştia „vor lua lumina” de la Kiev.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare