Cu ce premier-surpriză iese la rampă ProRomânia / Parlamentarii lui Ponta VOTEAZĂ moțiunea de cenzură şi nu fac alianţe cu PNL şi PSD

Parlamentarii Pro România  – 23 de deputaţi şi un senator – vor vota la vedere moţiunea de cenzură, premierul propus fiind Sorin Cîmpeanu, a anunţat duminică liderul formaţiunii la finalul reuniunii Delegaţiei Naţionale partidului.

  • „În cazul în moţiunea de cenzură va avea succes – mai puţin probabil în acest moment – dar în cazul în care va avea succes, noi vom propune un prim ministru de la Pro România şi acel ministru va fi Sorin Cîmpeanu”, a anunţat Ponta într-o conferinţă de presă.

El a arătat că principalul argument este acela că preşedintele Klaus Iohannis l-a propus şi numit „de bunăvoie şi nesilit de nimeni” (pe 5 noiembrie 2015) desemnarea lui Sorin Cîmpeanu ca premier (interimar), dar şi că nu a fost niciodată membru PSD.

ponta cretuPropunerea Pro România pentru funcţia de comisar european este Corina Creţu, a decis totodată conducerea fomaţiunii.

Victor Ponta a aminttit printre argumente bogata sa experienţă, dobândită în calitate de comisar european pentru politică regională, dar şi buna sa relaţie cu preşedintele Iohannis şi cu premierul Viorica Dăncilă.

„Nu se pune problema că nu va trece din nou de votul Parlamentului European. Este singurul candidat din România care are şansă să fie vicepreşedinte el Comisei Europene”, a spus Ponta.

El a mai anunţat, pe de altă pate, că Pro România va semna pactul politic propus de Klaus Iohannis, şi are ca obiectiv să devină al treilea grup parlamentar ca mărime.

Pro România lansează opt obiective fără de care nu stă la masa negocierilor

„Aceste opt priorităţi politice nu sunt importante doar pentru electoral, ci sunt o condiţii absolut obligatorii pentru a avea orice fel de parteneriat în perioada următoare. (…) În baza acestora putem discuta despre orice decizii politice”, a spus liderul Pro România.

pro romania pontaAstfe, Pro România cere Guvernului abrogarea Ordonanţei 114, cu păstrarea celor prevederi pe care mediul de afaceri şi autorităţile locale le consideră pozitive, precum şi reformarea Ministerului Afacerior Interne, „nu doar prin schimbarea ministrului Carmen Dan care ar fi trebuit deja să aibă loc”.

„E vorba de câteva lucruri esenţiale: îmbunătăţirea capacităţii Poliţiei de Frontieră exat în perioada vacanţelor (…), să lămurim activitatea MAI în incidentele grave şi inacceptabile din Valea Uzului, să stabilim pentru totdeauna responsabilităţi legate de ceea ce s-a întâmplat pe 10 august, astfel încât să nu mai avem niciodată jandarmi care bat oameni şi oameni care bat jandarmi”, a motivat Ponta.

Pro România mai vrea trecerea de la baza de discuţii teoretice a Programului Operaţional Infrastructură Mare, la semnat cinci contracte – cele trei pentru spitalele regionale şi două pentru Autostrăzile Moldova şi Piteşti – Sibiu; implementarea legii votului electronic – cu acelegea celui mai bun proiect în Parlament;  alegerea primarilor  şi preşedinţilor de Consilii Judeţene în două tururi; modificarea rapidă, „poate chiar prin ordonanţă”, a legii finanţării partidelor politice, cu revenire la forma de dinainte, respectiv cu reducerea de peste 80 % a finanţării; aplicarea integrală a Legii 223/2015 privine pensiile militare.

Nu în ultimul rând Pro România cere renunţarea la forma actuală a proiectului Fondului suveran. „România are nevoie de un fond suveran, dar în niciun caz în forma gândită de Dragnea şi de Vâlcov – acum nu mai e niciunul  dintre ei – care înseamnă fraudarea Româniai şi a companiilor pe care le mai deţinea”, a motivat Ponta.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare