Cum s-a desfășurat prima întâlnire dintre medicii protestatari și noul președinte CNAS

Reprezentanții protestatarilor au spus, la finalul întâlnirii, că au găsit deschidere din partea președintei Valeria Herdea. „O persoană caldă, dispusă să îi asculte. Măcar înțelege problemele noastre că vine dintre noi. Cred că s-a luat cu mâinile de cap la ce a găsit”, au spus unii reprezentanți ai protestatarilor la finalul întâlnirii.

Mâine va fi o nouă rundă de discuții. Sunt premise că Valeria Herdea să vină cu o altă abordare, lipsită de rigiditatea cu care erau obișnuiți protestatarii.

Reamintim că Valeria Herdea și-a început mandatul în fruntea CNAS în urmă cu două zile.

„Cred cu toată convingerea că numai prin dialog între toate părțile implicate în sistemul de sănătate din România – CNAS, Ministerul Sănătății, parteneri instituționali, alte instituții publice, furnizori de servicii medicale, reprezentanți ai pacienților – putem găsi soluții la problemele acestui sistem atât de complex. Am găsit la CNAS o situație complicată, puternic grevată de mișcări de protest în mai multe orașe din România și cu perspectiva iminentă a blocării activității din medicina primară și de ambulatoriu, începând cu data de 1 februarie. Sunt convinsă că putem aborda cu bună credință și înțelepciune toate provocările. Vom continua calea dialogului pentru asigura stabilitate și echilibru în sistemul medical. Punem în centrul acestui dialog accesul pacienților din România la îngrijiri medicale” – a declarat Valeria Herdea, președintele CNAS, potrivit unui comunicat transmis în această după-amiază de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare