marți, iunie 28, 2022

Cum va începe noul an școlar. Detalii date de ministrul Educației

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a reiterat luni că noul an școlar va începe pe 13 septembrie „cu prezență fizică pentru absolut toți preșcolarii și pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere”.

Oficialul a precizat că ordinul comun privind regulile de protecție sanitară în unitățile de învățământ va fi semnat miercuri, potrivit Agepres.

„Vom încerca să acoperim absolut toate situațiile posibile cu care ne putem întâlni pe parcursul anului școlar 2021-2022. Toate aceste lucruri vor fi clarificate și făcute public cunoscute miercuri, la ora 10, odată cu semnarea ordinului comun ministrul Educației – ministrul Sănătății”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat ce scenarii sunt avute în vedere pentru eventualitatea în care rate de infectare trece de 6, ministrul Educației a spus:

„Cele anunțate. Cel mai important anunț este acela că în data de 13 septembrie vom începe școala cu prezență fizică pentru absolut toți preșcolarii și pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere. Va trebui să ne asigurăm că sunt respectate măsurile sanitare, va trebui să ne asigurăm că există măști de protecție suficiente, va trebui să ne asigurăm că școlile sunt pregătite.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner